Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 3 aug, 2017

Usain Bolt springer sin sista tävling i karriären

Han är en av sprintsportens största namn och kommer alltid att finnas med i historieböckerna. En världsstjärna som satt världsrekord flera gånger om. Usain Bolt kommer alltså att avsluta sin magiska karriär i London under friidrotts VM 2017.

Anledningen till att han vill sluta redan vid 30-års ålder är på grund av att han redan uppnått alla mål han haft, enligt honom själv. Det finns inget mer att vinna och att avsluta på topp känns rätt för Bolt. Men konkurrensen i VM är tuff och han ska inte räkna hem ett guld i förväg.

Bolt leder loppet före Gatlin

Starkaste konkurrenten Andre De Grasse är skadad

Tyvärr får vi inte se en uppgörelse mellan de två största namnen i klassen 100 meter. Det har skurit sig lite mellan de två stjärnorna tidigare. Nyligen kallade Bolt De Grasse för respektlös och det hela startade i samband med OS i Rio 2016.

Men nu när den största konkurrenten är borta blir det lite enklare för Bolt att ta sitt fjärde och sista VM-guld. En karriär som innehåller åtta OS-guld, elva VM-guld och andra titlar i mindre tävlingar. Dessutom har han världsrekordet på 100 meter, 200 meter och 4×100 meter.

Det är en karriär som vi ska vara väldigt tacksamma för att få ha upplevt. En så dominerande stjärna är det sällan vi ser i idrottssammanhang.

Följ Bolts sista tävling via live stream

Under friidrotts VM 2017 i London kommer han att springa 100 meter och stafetten 4×100 meter. 100 meter startar redan på månad 4 augusti och kvalet i 100 meter. Det går att följa på TV4 eller via live stream hos Cmore.

Finalen i 100 meter avgörs på lördag 5 augusti klockan 22.45 och går precis lika bra att följa via live stream som på TV4.

Sedan dröjer det en vecka innan Usain Bolt har chans att ta det andra guldet som han suktar efter. Det är i grenen 4×100 meter stafett. Finalen går på lördag den 12 augusti och startar 22.45. Det ska bli spännande att se om han håller vad han lovat, nämligen guld.

Usain Bolt poserar med sina OS-medaljer

Formen på Bolt är en het diskussion

Han har inte stått för några spektakulära prestationer i år och det är många som frågar om han verkligen klarar av att vinna guld. Usain Bolt har sprungit två tävlingar i år där han slutade på 10,03 och 10,06. Inga tider som direkt imponerar när vi pratar om Bolt.

Men han har själv sagt att det är VM han satsar mot och att det är där han ska lägga allt krut. Om det nu finns något mer krut att få ut av 30-årngen såklart.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar