Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 30 maj, 2019

Unai Emery har för lite att röra sig med

Arsenals ledning har bestämt sig. Unai Emery har enbart en liten budget att förhålla sig till när han ska bygga om laget denna sommar.

Unai Emerys Arsenal förlorade nyligen Europa League-finalen och hamnade på femte plats i Premier League, vad som också kan kallas för ett misslyckande för att vara en så stor klubb som Arsenal. Unai Emery är desperat och gör allt han kan för att få sitt lag in i Champions League igen och för att åstadkomma det behövs nya spelare.

Arsenals ledning har beslutat att låta Unai Emery endast röra sig på 40 miljoner engelska Pund att spendera nya spelare på. Jämfört med Manchester Uniteds Ole Gunnar Solskjaer som har 222 miljoner Pund att spendera. 40 miljoner Pund är en ytterst liten summa och bidrar inte speciellt mycket till ett bättre lag. Kanske åtgärdas en position, men Arsenals problem är mycket mer långtgående än så.

För att finansiera en stor omställning i laget kommer Unai Emery tvingas behöva sälja de dyraste spelare som gör minst i laget, som exempelvis Mesut Özil, Shkodran Mustafi och Henrikh Mkhitaryan. Om Emery får alla dessa ovan nämnda spelare sålda har han inbringat så mycket som 95 miljoner Pund enligt deras marknadsvärde, men eftersom de är på försäljning kommer Arsenal kräva mer än så, så lägg på 30–35 miljoner Pund. Alltså kommer det sammanlagt bli ungefär 165-170 miljoner Pund för Arsenal att röra sig på denna sommar och som jag tror kommer verkligen bidra till en dramatisk förändring för klubben.

Varje säsong blir ett antal nyckelspelare skadade, såsom Mesut Özil och Hector Bellerin osv. Dessa spelare som normalt ingår i startelvan tvingas sitta vid sidlinjen medan reserverna går in och gör huvudjobbet. Som resultat förlorar Arsenal mer än normalt. För att undvika det skulle nya spelare vara ett bra förslag, något som jag tror Unai Emery själv har insett.

Vi alla Arsenal-fans vill se en stor förändring i laget och pengar är en av anledningarna till varför vi aldrig kan nå dit. Problemet är inte att vi inte har pengarna och att Arsenals ägare inte ser nyttan med att spendera ”överdrivna/löjliga summor” på nya spelare. Inte heller är Arsenals ägare villig att sälja klubben åt någon med ett nytt tänk. Det återstår att se hur det blir för Arsenal efter sommaren helt enkelt. Mer än så kan jag inte säga och inte någon annan i Arsenal heller för den delen. Tyvärr.

Läs gärna också om annat som har med Arsenal att göra nedanför:

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar