Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 6 jun, 2017

U21 EM 2017 – Guide & matchstarter för Sveriges landslag

När U21 EM börjar så kommer många i Sverige att följa vårt svenska landslag. Vi har tidigare haft erfarenheter av bra tuneringer när det kommer till U21. Både spelmässigt och när det kommer till publikfölje.

Här kommer vi att uppdatera dig med spelschema. I vårt matchprogram så kommer du se när Sveriges U21 lag kommer att spela sin matcher, samt vart du kan streama dem.

Vi kommer även uppdatera dig med spelartruppen, vart de spelar sina matcher, och andra nyheter som hör U21 EM till. Vi är redo för att snart börja följa Sveriges landslag i U21 EM när de ska försvara sin titel. Är du?

Matchstart & spelschema

För att kunna följa det svenska landslaget live under hela U21 EM så är det en fördel att veta när matchstarterna går. Det kan du ta reda på genom att se vårt spelschema. Där kommer vi ge dig tillgång till ett program där du kan se när matcherna för Sveriges landslag kommer att starta. Avspark för Sverige planeras att att gå följande tider.

Uppdatering: Spanien & Tyskland är landslagen som nådde till final i U21 EM.

Avspark för Sverige

  • Den 16 juni, kl. 18:00: Sverige – England

Vart: Kolporter Arena, Polen

  • Den 19 juni, kl. 20:45: Polen – Sverige

Vart: Lublin Arena, Polen

  • Den 22 juni, kl. 20:45: Slovakien – Sverige

Vart: Lublin Arena, Polen

Gruppspel

Sverige spelar i grupp A i U21 EM. Där gör de sällskap med andra starka nationer så som England, Polen, och Slovakien. Förhoppningarna att det svenska landslaget ska gå vidare från gruppen är naturligtvis stora. U21 EM är nämligen större i Sverige än vad den är i många andra länder.

Nedan ser du alla de grupper som kommer att göra upp i grupperna i U21 EM 2017.

Nr Grupp A
1 Polen
2 Slovakien
3 Sverige
4 England
Nr Grupp B
1 Portugal
2 Serbien
3 Spanien
4 Makedonien
Nr Grupp C
1 Tyskland
2 Tjeckien
3 Danmark
4 Italien

Sveriges U21 landslag

Det var inte speciellt längesedan som truppen till det svenska landslaget togs ut. Många namn i laget var klara sedan länge, samtidigt somm vissa kom som en överraskning. Vi har flera unga spelare som vill vara med i laget som kan göra den svenska sommaren bättre.

I laget så hittar vi många spelare som har gjort avtryck i Allsvenskan. En intressant spelare är Pawel Cibicki som visat sig vara målfarlig och spelskicklig i Malmö FF, där har numera har en given plats i startelvan. I Sveriges trupp så hittar vi även en spelare som var med förra gången Sverige spelades U21 EM. Simon Tibbling heter han, och kommer garanterat kunna använda sin erfarenhet för att hjälpa det svenska laget långt i tuneringen även denna gång.

Spelare i Sveriges trupp

I truppen så hittar vi inte mindre än 20 unga spelare. De är alla födda mellan 1999-1994. Det är året 1994 som de äldsta spelarna får vara under U21 EM ska vara födda.

Målvakter:

Anton Cajtoft, Pontus Dahlberg, Tim Erlandsson

Backar:

Franz Brorsson, Pa Konate, Adam Lundqvist, Joakim Nilsson, Isak Sswankambo, Jakob Une Larsson, Linus Wahlqvist

Mittfältare

Amin Affane, Joel Asoro, Filip Dagerstål, Niclas Eliasson, Simon Tibbling, Kristoffer Olsson, Melker Hallberg, Alexander Fransson, Kerim Mrbati

Anfallare

Gustav Engvall, Carlos Strandberg, Muamer Tankovic, Pawel Cibicki

Se U21 EM live

Det kommer vara många svenskar som väljer att se matcherna live på arenan i Polen. Det förväntas varje match komma tusentals svenskar som kommer förhoppningsvis sjunga sig hesa för Sveriges skull.

Ännu fler människor kommer att se U21 EM via live stream, eller på TV. Det kommmer självklart vara möjligt för dig att ta del av dessa direktsändningar. Det enda du behöver se till är att du har konto hos den streamsida som kommer visa matcherna, eller ha de rätta kanalerna för U21 2017 i Polen. Vi har tips som låter dig streama Svenska landslaget i fotboll!

Det kommer inte bara vara en aktör som kommer sända live från mästerskapet. Nedan kommer du se vilka kanaler eller streamingsajter som du kan vända dig till för att följa Sverige i U21 EM.

  • Kanal 5 – Alla Sveriges matcher
  • Eurosport – Alla matcher från U21 EM
  • Dplay– Live streama Sveriges matcher
  • Eurosport live – Live streama alla matcher

Spela på odds!

Det kommer garanterat finnas de bettingsidor på nätet som kommer att erbjuda kampanjer och erbjudanden i samband med U21 EM. Det kommer med andra ord finnas goda chanser för dig att hämta bonusar, boostade odds eller andra roliga saker på nätet.

Att kombinera fotboll från U21 EM 2017 med odds anser vi vara en riktigt bra idé. I vår guide så kommer du även kunna komma vidare till speltips inför Sveriges matcher. De kan hjälpa dig att kunna välja vilket lag du ska betta på inför Sveriges matcher.

Vi älskar att blanda matcher med odds. Det ökar spänningen väldigt mycket samtidigt som matchen pågår. Att hela tiden ha en känsla om att vinna pengar är något som många i Sverige tycker om att ha.

Utan att helt riktigt känna till alla bonusar och odds som finns att spela på, så rekommenderar vi som vanligt bet365. Det är en bettingsida som alltid konkurrerar genom att erbjuda bäst odds inför viktiga matcher för svensk del.

Där kan du just nu betta vilket landslag som kommer att vinna hela tuneringen, och där med lyfta pokalen i U21 EM.

Odds på Sverige som vinnare!

Vi kommer att slänga in en slant på att tippa Sverige som vinnare av hela tuneringen. Vi tror, och kanske med hoppas på att Sverige ska försvara sitt guld i U21 EM. Tror du samma sak så kan du rygga vårt speltips & hämta ett aktuellt odds på hela 15.00.

Guide!

Vi på Sportal kommer självklart att hålla oss, och dig uppdaterad med allt som har med U21 EM att göra. Vi kommer därför att ge dig massor av nyheter som har med Sveriges landslag och deras matcher att göra. Vi kommer inte bara följa det svenska laget, utan även ge dig mer information om hela tuneringen.

Därför rekommenderas du att använda oss som guide när det kommer till U21 EM 2017. Här kommer du nämligen att kunna hämta nyheter, tips på live streams, tv-tider, odds bonusar och mycket annat.

För oss är det viktigt att kunna vara så förberedd som möjligt inför U21 EM, och vi tror att många svenskar håller med. För vem vill egentligen missa något av den dramatik som det kommer att bjudas på i sommar? Så ta på dig din svenska landslagströja & var med i stämningen!

Fakta & vanliga frågor

Slutligen så kommer vi att ta upp några av de frågor som brukar ställas inför denna tuneringen. Vi kommer även samla lite fakta för tuneringen som lockar massor av svenskar till arenan eller framför TV:n.

  • Senaste vinnare: Sverige
  • Mesta mästare: Italien (5 gånger)
  • Värdland 2017: Polen

När börjar U21 EM 2017?

2017s upplaga av U21 EM kommer att börja den 16 juni. Sverige är ett av de länder som kommer att starta tuneringen med sin första match mot England.

Det kommer även att ske en invigning av tuneringen som vi inte vet så mycket om ännu.

Hur spelas U21 EM?

U21 EM kommer att göras upp genom att alla lag har lottas till en grupp. Det kommer att finns tre grupper (grupp A, B och C) I gruppspelet så gäller det att bli 1:a eller 2:a för att komma direkt vidare. Det finns även chans för de två bästa treorna att komma vidare till finalspelet.

I finalspelet så kommer det att vara en direkt avgörande match, där vinnaren i matchen går vidare i tuneringen, och förloraren åker ut.

Hur gammal får man vara? Vilken åldrar gäller?

Det finns egentligen ingen gräns neråt för att spela i U21, däremot är det vanligast att landslagen tar med spelare som precis är på gränsen för att kunna spela U21 EM.

De äldsta spelarna måste vara född 1994 för årets tunering. Det spelar ingen roll om man fyllt mer än 21 år, utan det är endast det året som gäller som åldersgräns.

Vem sänder U21 EM?

Mer information om vart du kan streama eller se matcherna från U21 EM hittar du lite längre upp i texten. Du kan även ta hjälp av vår artikel där vi skrivit mer om vilka som sänder & visar U21 EM 2017.

Finns biljetter kvar till matcherna?

Ja, ännu finns det biljetter som du kan köpa om du vill se Sveriges landslag eller andra matcher från U21 EM live. Det bästa sättet för att nå dessa biljetter är att ta dig vidare till SVFF (svenska fotbollsförbundets hemsida). Där kommer de ge mer information om hur du kan köpa biljetter till tuneringen.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar