Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 26 jul, 2018

Tre svenska landslagsspelare som kan få ett lyft till FIFA 19

En säsong och ett världsmästerskap har spelats, och ett nytt FIFA-spel släpps om cirka två månader. Efter fina säsonger från svenskar och ett mycket starkt VM från Sverige kan vi vänta oss att se flera svenska spelare som förbättras till FIFA 19 jämfört med FIFA 18. Här tippar vi de spelare som väntas få störst höjning.

Ludwig Augustinsson: 73 till 77

Ludwig Augustinsson har gjort en bra säsong för Werder Bremen i Bundesliga, och följde upp det med ett starkt VM där han förutom upprepade starka defensiva insatser lyckades göra ett mål.

Vi tror att FIFA kommer att förbättra Augustinsson en hel del, och gissar att hans värde höjs från 73 till 77. VI förväntar oss att Augustinssons defensiva kvaliteter får ett rejält lyft, samtidigt som resten av hans värden lär öka en aning de också.

Viktor Claesson: 73 till 78

Viktor Claesson har gjort en oerhört stark säsong i FK Krasnodar, där han stått för 10 mål och 8 assist i ligaspelet. Hans prestationer har inte gått omvärlden obemärkt förbi, utan han har ryktats till flera större klubbar.

I VM i Ryssland stod Claesson för flera starka prestationer, och var en av Sveriges bästa spelare. Claesson kom faktiskt delad 1:a i assistligan, och stod även för en fixad straff mot Mexiko. FourFourTwo tog ut Claesson som en av tio positiva överraskningar i VM 2018. Vi tror att hans goda år kommer att leda till en relativt stor förbättring av hans FIFA-egenskaper, där vi väntar oss en betydlig höjning i skott och passningar. Dessutom bör hans defensiv få sig en rejäl höjning, då han som yttermittfältare i Janne Anderssons landslag visat att han trots sin offensiva spets inte har några problem att klara av defensiva uppgifter.

Robin Olsen: 74 till 79

Här är den spelare vi tror kommer att få som störst uppsving. Robin Olsen har gjort en mycket bra säsong i FC Köpenhamn, och tack vare det lockat till sig intresse från större ligor.

Efter en imponerande insats i VM har det talats om att klubbar som Roma, Liverpool och Barcelona funderar på att värva Olsen, där de förstnämnda ryktas ligga närmast till hands. Vi tror att hans totala rating på FIFA 19 kommer att vara betydligt bättre än på FIFA 18, och tippar som ni ser nedan.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2499 Artiklar