Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 3 maj, 2018

Topplista – 10 största stjärnorna i hockey-VM

Ishockey-VM drar igång imorgon, fredag. Här listar vi mästerskapets 10 största stjärnor.

På fredag inleds ishockey-VM 2018 i Danmark. Sverige spelar sin första match mot Vitryssland, och även om det är en lagidrott finns det vissa spelare som sticker ut och som ska göra det där lilla extra för oss. Samma sak gäller givetvis för alla de andra lagen också. Här listar vi hockey-VM:s 10 största stjärnor.

1. Connor McDavid, Kanada (Edmonton Oilers, NHL)

När kanadensaren Connor McDavid sätter fart är han oerhört svårstoppad. Världens mest sevärda, och även bästa, ishockeyspelare. Detta är VM:s största stjärna.

2. Patrick Kane, USA (Chicago Blackhawks, NHL)

Patrick Kane ä ren skandalomsusad hockeyspelare, men att han är talangfull råder det inget snack om. Enligt oss är Kane VM:s näst största stjärna.

3. Johnny Gaudreau, USA (Calgary Flames, NHL)

Detta är en riktig lirare, som är en av världens absolut snabbaste hockeyspelare. Bjuder på många läckerbitar, och det är alltid show när Gaudreau är på planen.

4. John Klingberg, Sverige (Dallas Stars, NHL)

John Klingberg är en fantastiskt duktig back, och en stor del i att Sverige får anses ha VM:s bästa försvar. Har haft en riktigt bra säsong med Dallas Stars.

5. Leon Draisaitl, Tyskland (Edmonton Oilers, NHL)

Leon Draisaitl kan mycket väl vara den bäste ishockeyspelare Tyskland någonsin fått fram. Stor, stark, smart och öser in poäng.

6. Mikko Rantanen, Finland (Colorado Avalanche, NHL)

Mikko Rantanen är Finlands största stjärna i VM, och den som ska se till att ta nationen långt i mästerskapet. Ny på den stora scenen.

7. Oliver Ekman-Larsson, Sverige (Arizona Coyotes, NHL)

Underskattad försvarare som i vårt tycke är en av NHL:s bästa backar. Kommer snart att spela i en större klubb än Arizona.

8. Frederik Andersen, Danmark (Toronto Maple Leafs, NHL)

Den enda målvakten på denna lista. Frederik Andersen är en oerhört trygg sista utpost i Danmark, och han är den som kan se till att hemmanationen går långt.

9. Mathew Barzal, Kanada (New York Islanders, NHL)

Nykomling I NHL, som tagit ligan med storm. Har öst in mål för sitt NY Islanders, och åker ifrån de flesta på isen.

10. Rickard Rakell, Sverige (Anaheim Ducks, NHL)

Rickard Rakell är Anaheims stjärna, och väntas ha en stor roll för Sverige i sommarens mästerskap. Många poäng är att vänta från svensken.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar