Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 22 maj, 2019

Topp 5 skadebenägna spelare i Europa

Viktiga är de för laget men blir ständigt skadade, säsong efter säsong. Vilka är de?

5. Mesut Özil

5. På femte plats skulle jag säga Mesut Özil. Mesut Özil är spelaren som skapar flest chanser för laget och klart en nyckelspelare i speluppbygnaden. Säsongen 15/16 vann Özil assistligan med 19 assists, vilket är fantastiskt. Den unga tysken har dock blivit kritisierad på sistone för sitt kroppsspråk, men siffrorna talar fortfarande för sig.

4. Gareth Bale

4. Gareth Bale är en toppspelare som haft oturen på sin sida men ändå gett sitt lag något att tänka tillbaks till, som den där CL-finalen där han gjorde två mål varav ett av dem var en cykelspark. Mums. Men ändå har Gareth Bale liknat ett spöke på senaste tiden. Efter 16/17 säsongen var Gareth Bale försvunnen stordelen av två säsongen i rad. Tur att han gjorde mål i finalen i alla fall.

3. Kevin De Bruyne

3. Kevin De Bryune är placerad på en stark trea, då hans lag inte är alltför beroende av han även om han är en av världens bästa. Manchester City har klarat sig gott utan honom denna säsong, då han var skadad stordelen av denna säsong. City vann Premier League utan han och gick nästan vidare i Champions League utan hans insats. Han fick dock spela lite mot Tottenham.

2. Neymar

2. Neymar är viktig men PSG kan ändå komma långt utan han då PSG har namnen Mbappé, Di Maria och Cavani på rockärmen. På grund av att han varit borta typ hela säsongen, vann PSG ändå Ligue 1 och gick nästan vidare i Champions League. Ifall Neymar hade varit med hade de kunnat vinna Champions League.

1. Marco Reus

1. Marco Reus MÅSTE vara med om Dortmund ska vinna något stort. Tysken livar upp spelet och skapar de bästa chanserna – både för sig själv och för sina lagkamrater. Borussia Dortmund kunde lätt ha gått vidare i Champions League.

Ahmed Kheniab

Ahmed Kheniab började arbeta för Sportal sommaren 2018, och är vår Premier League-expert. Utöver att bevaka den engelska fotbollen tar Ahmed hand om speltips på matcher från hela Europa. Han brinner för att analysera matcher och har stora kunskaper om den taktiska delen av fotbollen.

Ahmed är dessutom en väldigt skicklig FIFA-spelare som bland annat vunnit en större FIFA-turnering i Örebro.

84 Articles