Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 19 maj, 2019

Dortmund klarar det inte utan Reus

Bundesliga är nu avgjord och Borussia Dortmund hamnade på andraplats, som de lätt kunde vunnit ifall Marco Reus inte hade varit skadad.

Vintern 2018 och tätt intill januari 2019 var Borussia Dortmund herren på täppan. I toppen av tabellen som dem var, hade Dortmund stort övertag jämfört med den andra platsens Bayern München. Det såg lovande ut att de kunde vinna den tyska ligan – som de inte gjort på länge. Men nej, för Reus blev ju skadad.

När Marco Reus blev skadad intill vintern 2019 började allt vända. Borussia Dortmund förlorade match efter match och allt de byggt började rasera mot ruiner. Succesivt ju mer vi började gå mot den tidigare våren hade Bayern München började smyga sig upp på Borussia Dortmund. Sen kom den ödesdigra matchen mot Bayern München på Allianz Arena, som slutade med fräcka 5-0 till München.

Jag har svårt. Svårt att tänka mig att Dortmund kunde lyft bucklan utan Marco Reus. Reus är allt i offensiven, han styr och ställer, bygger upp och avslutar. Mannen är fantastisk. En riktig lagledare, en kapten. En sån där som ger trygghet åt hela laget. Men skadorna som stod i vägen är Marco Reus nackdel. Det är inte första gången Reus blir skadad heller utan har hänt förr, där han var borta många månader.

Detta var verkligen Dortmunds år och jag hoppades innerligt att det skulle vara de gulsvarta bina som skulle lyfta bucklan. Men nej, inte detta år. Kanske nästa år, eller året efter det. Ingen vet. Men de bjöd verkligen på en show i alla fall.

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar