Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 21 maj, 2019

Mbappé med underligt uttalande: Trött på att stå i skuggan av Neymar?

Kylian Mbappé har tagit fotbollsvärlden med storm sedan han slog igenom med Monaco för ett par år sedan. Den senaste säsongen gjorde han succé i Ligue 1 för PSG, men på en prisceremoni i helgen kommer han med ett kryptiskt uttalande som tyder på att han kanske kan tänka sig att lämna klubben.

Säsongen 2016-17 slog Kylian Mbappé igenom stort, då han var en av frontfigurerna i det Monaco som tog sig ända till semifinal i Champions League. PSG var snabba med att köpa loss den unge anfallaren, som sedan har fortsatt sin utveckling till att bli en av världens absolut bästa spelare.

Idag är Mbappé och Neymar de två allra största stjärnorna i PSG, och de som ägarna förväntar sig ska leda klubben till sin första Champions League-titel. Båda spelarna kommer från en fantastisk säsongi Ligue 1, men där Neymar fått sitt år delvis förstört av en längre skada.

I Champions League åkte dock PSG ut, efter att ha tappat ledningen med 2-0 från match 1 mot Manchester United i åttondelsfinalen. Nu är Champions League framme vid sin sista match, och här kan ni läsa om hur ni gör för att streama finalen i Champions League live.

Mbappé bäst i Ligue 1 – men stannar han?

På Ligue 1:s prisceremoni tilldelades Kylian Mbappé priset som ligans bäste unga spelare och även som ligans bäste spelare. När han mottog priserna passade han på att komma med en kryptisk liten kommentar.

– Jag känner att det är dags för mig att ta mer ansvar. Jag hoppas att det blir här i PSG, det vore ett sant nöje, eller kanske någon annanstans med ett nytt projekt. Hur som helst vill jag säga tack.

Varför påpekade Mbappé att hans större ansvarstagande eventuellt skulle kunna ske ”någon annanstans med ett nytt projekt”? Varför kände han behovet att säga så, vad var syftet med hans kommentar?

I den mixade zonen efter prisutdelningen fick han besvara just dessa frågor.

– Jag sa vad jag behövde säga. När du är på ett viktigt evenemang kan du skicka budskap, och jag tror jag har skickat mitt. Om jag säger mer blir det för mycket. Då blir det till något annat och mer än det budskap jag ville skicka. Jag har sagt vad jag behövde säga.

Nog sagt från Mbappé själv, alltså.

Enligt franska medier känner Mbappé att han inte får samma ansvar som Neymar inom klubben, och att Neymar tillsammans med övriga brassar (Dani Alves, Thiago Silva, Marquinhos) är de som är lagets ledare.

Mbappés uttalande ska vara en signal till klubben om att han måste få klättra i hierarkin, annars kanske han söker sig någon annanstans.

Många medier har tidigare skrivit om hur Neymar lämnade Barcelona just för att få hamna i ett lag där han står i centrum utan att stå i skuggan bakom Messi, och frågan är om han kommer att tillåta att nu få Mbappé jämte eller till och med ovan sig?

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar