Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 11 maj, 2017

Sverige – Italien: Hitta bäst live stream på matchen

För att följa hockey VM på live stream krävs det att du har ett konto hos Cmore. Vanligtvis kostar det 99 kronor men de har valt att köra en kampanj under hockey VM 2017 där du kan se hela turneringen på live stream . Perfekt om du vill slippa reklamen på TV4 eller helt enkelt inte har tillgång till en tv.

Matchen mot Italien kommer förhoppningsvis att bli en väldigt enkelt kamp. Det är så stor skillnad på nationernas hockeykultur att Italien inte borde ha någon möjlighet alls att slå Sverige. Även om Italien överraskade lite mot Slovakien och lyckades ta matchen till förlängning där Slovakien avgjorde.

Det enda Sverige behöver göra för att vinna matchen är att inte underskatta motståndet. Det borde vara en enkel uppgift där några i den svenska truppen kan komma igång med poängproduktionen.

Hedman och Landeskog

Live stream på Sverige – Italien

Det finns två sätt att följa Sverige – Italien, antingen via live stream eller via din tv. Väljer du att följa hockey VM på live stream är det Cmore som äger rättigheterna och där sänds samtliga VM-matcher. På tv visas alla Sveriges matcher på tv4 eller tv12. De båda kanalerna sänder även vissa andra matcher från hockey VM.

Allt som behövs för att få tillgång till Cmores live stream är att skapa ett nytt konto och ta del av deras kampanj. Kampanj är att de bjuder på hela hockey VM kostnadsfritt.

Matchen startar 16.15 och kommer att kommenteras av vår favorit Niklas Wikegård som kom med på listan över de bästa sportkommentatorerna i Sverige. Vid sin sida i kommentatorbåset har han Lasse Granqvist.

Live stream på Sveriges matcher

Våra tankar om Sverige – Italien

Som sagt, Sverige är den större nationen inom ishockey. Det skiljer flera år i utveckling även om den inhemska ligan i Italien har utvecklats mycket de senaste. De har nyligen slagit ihop den italienska ligan med lag från Österrike och Slovenien och på så sätt fått högre standard. Det är svårt att jämföra med någon svensk liga men den motsvara ungefär toppen av division 1.

Sverige kommer dominera matchen från början till slut och vi har svårt att se hur Italien ens ska ha en chans att orka kontra efter Sveriges långa anfall. Förhoppnignsvis bjuder Tre Kronor på en hel del hockeygodis och klassmål.

Två spelare vi verkligen tror kan glänsa i matchen är William Nylander och Gabriel Landeskog. Nylander har en teknik som få spelare i Sverige kan mäta sig med och får han tillräckligt med ytor kan han göra vad som helst med pucken. Landeskog som är den starkaste forwarden av alla svenskar kan hålla bort vilken italienare som helst. Räkna med att han kommer ha en rolig match med mycket puck.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar