Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 21 aug, 2017

Sverige är klara för VM-kval i Basket – får bättre lottning

Det svenskalandslaget i Basket blev redan klart för VM-kval efter att de besegrat Armenien. Men nyligen spelade dom en match som trots avancemanget inte var helt betydelselös. Det var mot Slovakien som Sverige vann mot med siffrorna 86–82.

Vinsten mot Slovakien innebär att Sverige slutar som gruppsegrare och därför får en bättre lottning till VM-kvalet. Kvalet till basket-VM lottas på torsdag den 24 augusti och VM spelas sedan i Kina 2019.

Svenska landslaget i basket vinnare i gruppen

Sverige hoppas på att få möta Finland

Flera spelare i Sveriges trupp har uttryckt sin önskan om att få möta Finland i ett kval till basket-VM. Det hade blivit en häftig inramning på hovet med en finnkamp och förmodligen hade intresset varit relativt stort.

För det svenska intresset för basket är inte direkt stort. Även om det har blivit större med åren är det omöjligt för basket att konkurrera med andra stora sporter i Sverige. Man får söka sig lite mer söderut om man vill åt bättre basket med större intresse.

Tack vare att Sverige tog hem gruppsegern i förkvalet till det riktigt VM-kvalet slipper man att hamna bland flera tunga nationer. Några av nationerna som Sverige slipper är, Frankrike, Ryssland, Beligen, Spanien och Montenegro.

Detta ökar givetvis Sveriges chanser att ta sig hela vägen till ett VM, även om det är mycket att hoppas på. Sverige är rankade 61:a i världen och vägen till ett VM är tuff. Det är bara att hålla tummarna för vårt svenska basketlandslag.

Spelare i svenska basketlandslaget gör sig redo för en lay-up

Se basket via live stream

VM-kvalet kommer gå att följa via live stream online. Det är enkelt att komma igång med att streama basket i Sverige och lagom till de stora matcherna kommer vi informera vart dom sänds. Det är alltifrån renodlade streamingtjänster som erbjuder stream på basket till spelbolag.

Så möjligheterna att följa basket från alla världens hörn är fullt möjlig. Lagom till att VM-kvalet i basket drar igång kommer vi att informera hur du kommer igång med en bra basket stream.

Nu kommer det vara ett litet uppehåll med internationell basket, men efter lottning på torsdag 24 augusti kommer vi att veta betydligt mer. När man kommit igång med en stream på basket kan man allt som oftast även följa annan sport via stream.

När du väljer en live stream som vi på sportal rekommenderar kan du alltid känna dig trygg. Vi tipsar enbart om lagliga basket- och sportstreams. Där man kan förvänta sig bra kvalitet och en seriös produktion. En del erbjuder live stream på basket medans andra leverantörer av live stream kräver att man betalar för tjänsten.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar