Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 16 jun, 2017

Svenskar lyckades fint i Diamond League

Sverige stod för två riktigt fina prestationer under Diamond League galan i Oslo. Tävlingen gick under gårdagen och de två svenskarna Lovisa Lindh och Daniel Ståhl var två svenska succéer. Lovisa Lindh sprang 800 meter på 1.59,23 vilket är personbästa och bara tre hundradelar från det svenska rekordet. Det svenska rekordet hålls fortfarande av Abeba Aregawis men det kommer säkerligen snart slås av Lovisa Lindh.

Daniel Ståhl tävlar i diskus och glänste under gårdagen. Han höll ledningen genom hela tävlingen och avslutade med ett kast som mätte 68,06. Något som gjorde Kajsa Bergqvist väldigt imponerad i tv-studion. Bergqvist tror att han har vad som krävs för att nå över 70 meter i år.

Ståhl siktar på 70 meter i Stockholm

Han sa det själv i en intervju och Kajsa Bergqvist tror målet är fullt rimligt. Han vann i Oslo med dryga metern över andraplacerade jamaicanen Fedrick Dacres som kastade 67,10. Just nu är Ståhl ett av Sveriges hetaste medaljhopp till VM i augusti som går i London.

En förstaplats i Oslo innebär viktiga poäng i Diamond League. Ännu mer poäng och en förstaplats är målet nu i Stockholm den 18 juni. Vi har flera svenskar som vuxit fram inom friidrotten. Kanske kan vi återigen hitta tillbaka till den gamla goda tiden då Stefan Holm, Christian Olsson, Kajsa Bergqvist m.fl. dominerade sina friidrottsgrenar.

Personbästa för Lovisa Lindh men tyvärr ingen pallplats

Lovisa Lindh går från klarhet till klarhet och har nu utvecklats till Sveriges bästa kvinnliga 800 meters löpare. Det är en tidsfråga innan hon slåt Abeba Aregawis sverigerekord på 1.59,20. Under loppet i Oslo var hon med och konkurrerade med OS-trean Margaret Wambui men kom aldrig ikapp på upploppet.

Lindh fick nöja sig med en fjärdeplats trots sitt personliga rekord. Men mycket potential finns och hon har visat att hon är med och utmanar världseliten i sporten. Även här var Kajsa Bergqvist generös med beröm där hon har höga förhoppningar om framtiden för Lovisa Lindh.

Att Lovisa Lindh är attraktiv till det yttre är det inga tvivel om. Men frågan är om hon kan kvala sig in bland de snyggaste tjejerna inom sportens värld?

Debut för Bianca Salming i Diamond League

Börje Salming är en av Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna men nu får han kliva undan från rampljuset. Bianca Salming är nämligen Börje Salmings dotter och hon tävlar i höjdhopp. I Stockholm den 18 juni gör hon debut i Diamond League inför en förväntasfull Börje som tar plats på läktaren.

Bianca Salming är i grund och botten sjukamperska men på söndag läggs allt fokus på höjdhopp. Hon är yngst i startfältet och får sällskap av två andra svenskar, Erika Kinsey och Sofie Skoog. Bianca Salming är ett framtidslöfte och en stor talang som förhoppningsvis kan lyckas göra avtryck på söndag.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar