Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 7 jun, 2017

Summering av de fyra första matcherna i NHL Stanley Cup finalen 2017

Det står 2-2 i matcher efter att Nashville hämtat upp ett 0-2 underläge i Stanley Cup finalen. Pittsburgh har sett riktigt bleka ut och bara gjort två mål på de senaste 120 minuternas spel.

Pekka Rinne som blev lite ifrågasatt efter de två inledande matacherna i Stanley Cup finalen har verkligen stått på huvudet de senaste. Han har varit en av de största anledningarna till att Nashville nu skapat ett momentum i matchserien.

Atmosfären under matcherna i NHL slutspelet är helt otroliga, framförallt i Nashville där publiken är helt vild. Att bara följa matcherna via live stream eller på tv ger en gåshud. Såhär kan du streama NHL slutspelet 2017.

Nashville Stanley Cup slutspelet NHL

Sidney Crosby och Yevgeni Malkin har problem

Det är två av världens bästa spelare, men har inte alls visat det under finalen. Det finns två sätt att se det på, antingen ser man det från den ljusa sidan där Pittsburgh har ett enormt sparkapital. Eller så är det som så att båda stjärnorna är helt ur form och inte hittar rätt. Hur som helst har Pittsburgh mycket att bevisa och inte minst Malkin och Crosby.

I Nashville är det annorlunda, där har alla spelare bidragit på samma sätt. Samtliga lägger ner ett oerhört hårt jobb och har spelat efter sin förmåga. De har inte bjudit Pittsburgh på onödiga chanser, bortsett från Crosbys två frilägen då. Men utöver det spelar Nashville ett tight försvarsspel med hög forecheck som är svår att möta.

Bäst i Nashville de två senaste finalmatcherna i Stanley Cup slutspelet har utan tvekan varit Pekka Rinne. Skulle Nashville vinna hela Stanley Cup är han en given kandidat till MVP priset tillsammans med backen Roman Josi som också varit helt fantastisk. Rinne har på 93,2 i räddningsprocent på 20 spelade matcher och snittar 1,88 insläppta mål per match.

Pittsburgh - Nashville Stanley Cup slutspelet

Pittsburghs försvarsspel håller inte tillräckligt hög klass

Anledningen till att Pittsburgh är i Stanley Cup final är på grund av deras offensiva skicklighet. Försvarsspelet har varit dåligt tidigare under slutspelet och man har inte riktigt den bredden som behövs över tre backpar. Det räcker för grundserien men i ett långt och tufft slutspel blir det uppenbarligen för tufft.

Medans Nashvilles offensiv går ut på att trötta ut motståndarens försvarare så mycket som möjligt för att sedan gå hårt på kassen. En stratergi som uppenbarligen gett bra med utdelning de senaste två matcherna då Nashville gjort nio mål. Samtliga matcher har varit målrika vilket också gör det roligare att följa. Det är alltså en sport som bör streamas live.

Målvaktsfrågan i Pittsburgh har också det varit ett hett samtalsämne. Matt Murray har stått för några riktigt bra prestationer under slutspeletet men också några riktigt dåliga. Det öppnar upp dörren för rutinerade Marc-André Fleaury som förmodligen kommer stå match fem. Får se hur han hanterar Nashville och deras höga fart efter att ha stått vid sidan av några matcher.

Nashville mål Stanley Cup finalen

Inför match fem i PPG Paints Arena

Vinner Nashville har laget chansen att avgöra på hemmaplan och bli historiska. Det skulle nämligen vara Nashvilles första Stanley Cup titel någonsin. Vinne Pittsburgh har de först chansen att avgöra borta mot Nashville och sedan en chans till på hemmaplan.

Match fem spelas natten till fredag med start 02.00. Det är den viktigaste matchen på säsongen hitills för båda lagen såklart och vi kommer säkerligen få se underhållande ishockey. Något som sätter lite extra spänning på matchen är betting. Ett tips är att jämföra sidor med de bästa oddsen online innan du spelar. För att få så höga odds som möjligt helt enkelt.

Vi på sportal tror att Nashville forstätter på precis samma sätt de spelat, med hög press och tight försvarsspel. Något som inte alls passar Pittsburgh och det laget som får första målet kommer nog också vinna matchen. Ett speltips på matchen och hur man streamar Stanley Cup finalen kommer upp på sportal lagom till matchsstart.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar