Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 6 aug, 2018

Strive – Ny streamingtjänst för Serie A & La Liga

Serie A och La Liga kommer denna säsong att sändas på IMG Nordics nya streamingtjänst Strive. Det är alltså på Strive du kommer att titta när du ska streama Serie A och La Liga i höst. Läs om den nya sidan, så att du kan se fotboll online i höst.

Så gör du för att se La Liga & Serie A online:

Alt 1.

  • Gå till Strivesport.com *
  • Skapa konto
  • Köp abonnemang (79 kr/mån)
  • Sänd La Liga & Serie A

Alt 2.

  • Gå till bet365
  • Skapa konto
  • Sänd La Liga & Serie A

* = Strive har inte längre rättigheterna att sända La Liga & Serie A i Sverige. Gå istället till eurosportplayer.se för att ta del av live streams till dessa ligor.

Det har länge varit oklart vilken TV-kanal som skulle visa Serie A och La Liga den kommande säsongen, men nu har rättigheterna köpts. IMG Nordic kommer att visa alla matcher från Serie A och alla matcher från La Liga på sin nya streamingtjänst Strive.

Strive streams

Strive streaming är en tjänst som ägs till 100% av IMG Nordics. Detta företag har tidigare blivit kända för köpa upp rättigheter runt om i Europa, och inte minst i Norden.

Deras nya streamingsida lanseras den 17 augusti, 2018. Inte bara i Sverige utan även i Norge och Danmark. Lagom till att både La Liga och Serie A startar upp igen. Företagets VD – Kristian Hysén ser detta som en strategi att förädla de sporträttigheter som de köper, istället för att sälja de vidare till de etablerade streamtjänsterna online.

Hos Strive så planerar man i framtiden att lansera fler heta ligor och sporter på sin tjänst.

På Strive kommer du till en början att se matcherna med engelska kommentatorer, då tjänsten ännu inte anställt några svenska kommentatorer. Efter de inledande omgångarna planeras det dock att anställa svenska kommentatorer, och på sikt antas även någon slags studio att formas.

Vi behöver väl knappt berätta att du kommer att kunna titta på matcherna direkt, då de givetvis sänds live. IMG Nordic har ännu inte gått ut med vilka plattformar du kommer att kunna titta på fotboll med, men vi antar att det kommer att gå att se matcherna från dator/laptop, iPad/surfplatta, mobil/smartphone och TV. Alla plattformar med andra ord.

Strive tar streaming från Viasat

Viasat var tidigare det bolag som ägde rättigheterna att visa både Serie A och La Liga, men deras rättigheter har alltså löpt ut. Nu tar Strive över sändningarna, och det återstår att se hur väl de kommer att kunna förvalta de många fina matcherna vi finner i dessa två toppligor. Klart är åtminstone att med Strive kommer du att kunna se alla matcher från Serie A och La Liga.

Anmärkningsvärt är den väldigt låga kostnaden för att streama Serie A och La Liga streams på Strive. Blott 79 kronor i månaden för att få tillgång till alla matcher, vilket är mycket billigt med tanke på att matchbiljett till en enda match på pay-per-view-tjänster vanligtvis ligger på omkring 100 kr.

Serie A hetare än på länge

Italienska Serie A har fått ett uppsving inför säsongen, och intresset är större än på riktigt länge. En oerhört stor del i detta har givetvis Juventus värvning av Cristiano Ronaldo. Ronaldo har vunnit fem Ballon d’Or och lika många Champions League-titlar, men än är han inte färdig. Ronaldo drivs av att hela tiden vinna mer och att sätta nya rekord, och portugisen kan nu skriva historia genom att bli förste spelaren att vinna Premier League, La Liga och Serie A.

En annan spelare som definitivt kommer att öka intresset för Serie A, åtminstone med svenska ögon sett, är svenska landslagets förstemålvakt Robin Olsen. Olsen har lämnat FC Köpenhamn för AS Roma, där han kommer att ersätta Alisson Becker. Becker lämnade nyss för Liverpool i en övergång värd 70 miljoner euro, vilken gjorde honom till världens dyraste målvakt genom tiderna.

Real Madrid söker revansch på Barcelona

La Liga kommer för första gången på länge att sakna Cristiano Ronaldo, men Real Madrids president Florentino Pérez har lovat storförvärv. Kanske ramlar det in någon ”galáctico” innan säsongen drar igång. Klart är åtminstone att rivalen FC Barcelona storsatsat och värvat Arturo Vidal, Clement Lenglet, Arthur och Malcom, fyra övergångar som tillsammans kostar klubben en bra bit över 1 miljard kronor.

Atlético Madrid ska heller inte räknas ut, och klubben sticker främst ut genom värvningen av Thomas Lemar från Monaco. Den unge fransmannen kostar klubben omkring 650 miljoner kronor.

Du kan läsa mer om Serie A odds & speltips i vår guide för den italienska ligan som följs av många svenskar.

”Streamingtjänst till alla som vill se La Liga och Serie A”

VD för IMG Nordic, Kristian Hysén, berättar för Aftonbladet om sina tankar med Strive.

– Vi vet att konsumenterna vill komma bort från sportpaket som är breda och därigenom dyra, där man ofta blir tvingad att betala för mycket mer än bara det som man är intresserad av att se. Nu har vi på två bra ligor och vill erbjuda en flexibel streamingtjänst till bra pris till alla som vill titta på La Liga och Serie A.

Kristian Hysén fortsätter, utan att nämna några namn, med att lägga en uppenbar pik mot Viaplay.

– Är du intresserad av Formel 1 tvingas du betala även för fotboll och ishockey. De som vill titta på all sport gillar kanske upplägget, men de som är insnöade på ett specifikt område får betala en onödigt stor kostnad. Vi ser denna möjlighet och tänker ta den.

– Vi planerar att addera ytterligare högprofilerade ligor i framtiden, avslutar Hysén.

Går att öppna konto nu

Samma vecka som Serie A startade öppnade Strive sin hemsida, och det går att öppna konto på Strive. När du gått in på strivesport.com och registrerat dig får du starta en vecka utan att betala, och därefter påbörjas prenumerationen såvida du inte väljer att avsluta den innan de 7 dagarna passerat.

Första omgången i La Liga spelades 17-20 augusti, medan första omgången i Serie A spelades 18-20 augusti.

Strive kommer dessvärre inte att sända Premier League. Läs här om hur du ska gå tillväga för att titta på Premier League.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2477 Artiklar