Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 18 aug, 2017

Snart väntar ny VM-kval match för Sverige

Denna månaden kommer inte bjuda på massor av fotboll från ligorna ute i Europa. Det kommer även finns en lång rad matcher i VM-kvalet för landslagen att spela. Där bland annat Sveriges match mot Bulgarien.

Efter det senaste uppehållet för VM-kvalsspel så har Sveriges landslag ett förvånandesvärt bra läge att gå vidare.

Nu väntar inte bara en, utan två viktiga matcher mot för Sverige. En mot Bulgarien, och en mot Vitryssland. Kanske kan möjligheterna se ännu ljusare ut när dessa matcher är avverkade.

svenska fans

Svenska landslagets kommande matcher

Som tidigare nämnt så kommer det att spelas två matcher för svensk del. Båda dessa matcher är väldigt viktiga om Sverige ska ta sig vidare till VM 2018.

Den första matchen som Sverige kommer att spela i slutet av augusti är mot Bulgarien. Det är även den match som anses svårast för svensk del av dessa två. Båda matcherna kommer att spelas på bortaplan, vilket innebär att det svenska landslaget ger sig ut på en mindre turné genom östeuropa.

Bulgarien – Sverige

  • Datum: 31 augusti
  • Avspark: 20:45
  • Arena: Vasil Levski Arena

Vitryssland – Sverige

  • Datum: 3 september
  • Avspark: 18:00
  • Arena: Borisov Arena

Det är många svenskar som kommer att vilja streama svenska landslaget under dessa två matcher. Det är inte speciellt konstigt. Efter att Sveriges landslag i fotboll tidigare visat upp bra spel, och oda resultat så ökar intresset naturligt.

Många i Sverige har nu ett gott självförtroende på att Sverige ska klara upp uppgiften att avancera sig vidare till VM 2018.

vm kval tabell sverige

Uttagning till landslaget

Vilka spelare som vi kommer att se i truppen mot Bulgairen och Vitryssland kommer den svenska förbundskaptenen Janne Andersson att presentera innan de ger sig ut på sin turné.

Datumet för att den svenska landslagstruppen ska presenteras är satt till den 23 augusti. Det är då vi har mer klarhet i vilka spelare som kommer att ställa upp i de svenska landslagströjorna.

Vi har redan nu klart för oss ungefär vilka spelare som kommer finnas med i uttagninen till matcherna mot Bulgarien och Vitryssland. Däremot vill vi inte lova för mycket, utan undviker att skriva ut namn på eventuella spelare i landslagstruppen.

Här ovanför kan du även se den tabell som just nu gäller i Sveriges VM-kval grupp 2017/2018. Tabellen är nu väldigt tillfredställande att kolla på om du håller på Sveriges landslag.

Kanske kan det bli en mycket rolig sommar nästa år där vi har med det svenska landslaget i världens största tunering för landslag.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar