Domare i Sverige.

Är du intresserad av vad domare i Sverige, och i Allsvenskan tjänar. Vi har samlat alla löner för alla divisioner här!

Går det att jobba som domare på heltid? Eller behöver de flesta domare i Sverige ett jobb vid sidan om? Vi tar upp de löner som finns inom svensk fotboll, och visar hur mycket en domare i allsvenskan tjänar per match.

Intresset av att veta hur mycket en domare i Allsvenskan, och i Sverige tjänar är stort. Många arga fans tar för givet att domare är överbetalade, eller så pass underbetalade att de måste ta mutor vid sidan om.

Många som ser en karriär som domare i Sverige vill veta om man kan arbeta som domare på heltid. Nedan finns en tabell över alla löner, ersättningar och arvode per match som gäller.

En domare i Allsvenskan tjänar..

Självklart så beror lönen som domare på vilken nivå man dömer på. I regel så är det mer lönsamt för en domare att ta hand om matcher för herrar.

Sedan går det stegvis uppåt beroende på vilken division man dömer på. Desto högre division, desto mer betalt får en domare. Om du behöver tips på hur du kan se Allsvenskan stream så kan vi hjälpa dig!

Division Domare AD 4D*
Allsvenskan 8330:- 4165:- 1650:-
Superettan 4160:- 2200:- 1220:-
Division 1 2250:- 1350:- -
Division 2 1650:- 985:- -
Division 3 / U21 / JA Elit / JA 19 år (slutspel) 1220:- 730:- -
JA 19 år (seriespel) 805:- 590:- -
PA Elit / PA 16 år (slutspel) 805:- 590:- -
PA 16 år (seriespel) 720:- 525:- -

Att tjäna pengar på att döma Allsvenskan är ganska enkelt. Det är en sjyst timlön, som många gärna skulle haft. Det svåra är att få tillgång att döma matcher inom Allsvenskan. Längre ner hittar du information om du är intresserad av att jobba som allsvensk domare på heltid

Bli fotbollsdomare på heltid

Som du ser i vår tabell med löner som svenska domare tjänar, så är det ett yrke man kan ha på heltid. Många I Sverige kan t.o.m. anse att man är ganska bra avlönad.

Har man en domarutbildning, och verkligen satsar på att jobba som fotbollsdomare i Sverige. Så är det inga problem alls.

Låt oss leka med tanken, att vi är en domare med behörighet att döma matcher i Allsvenskan. Då kan vi räkna med cirka 4 matcher per månad x ca 8300 kr. Sedan finns det gott om andra divisioner att döma. I Superettan, och i division 1 finns det även där en del pengar att hämta.

En månadslön över lite drygt 35 000 kronor efter skatt är inte helt omöjlig att uppnå. Det gäller bara att du har ett uppbokat schema, och ett intresse av att döma fotboll.

Om du funderar på att börja jobba som fotbollsdomare i Sverige, så är det inte bara ett intresse som krävs. Det gäller att du gått igenom flera domarutbildningar och skapar ett bra rykte om dig själv. En domare som inte dömer rättvist, eller inte sköter sitt jobb med bravur blir ofta ingen vidare domare.

Rykten kan då sprida sig mellan klubbar och föreningar i Sverige, och att du inte får tillgång att döma så många fotbollsmatcher som du önskar.

De allra flesta domare i Sverige håller däremot domaryrket vid sidan om ett annat arbete. Bor man inte i en storstad kan det vara svårt att döma så pass mycket matcher som krävs för att tjäna en heltidslön.

Dock fungerar det perfekt för att tjäna ihop en semesterkassa, eller använda pengarna till något roligt!

Det finns en del svenskan domare som är fastanställda av Svenska fotbollsförbudet. Dessa löner har vi dessvärre ingen tillgång till, men vi kan räkna med att den är över medel i Sverige åtminstone. Däremot är det viktigt att tänka på att Sverige är ett land med en kall vinter. Därför är det stor skillnad på en lön i augusti, i jämförelse med december. 

Vad man tjänar i damallsvenskan..

Löneskillnaden mellan damer och herrar finns även inom domare i fotboll. Trots att Sverige kämpar för ett mer jämlikt samhälle, så är det mest rättvist att en domare i herrallsvenskan tjänar mer än en domare i damallsvenskan.

Tävlingskategori Domare AD 4D**
Damallsvenskan 2250:- 1350:- 920:-
Elitettan 1350:- 810:-  
Division 1 920:- 595:-  
Divison 2 720:- 525:-

En domare i damallsvenskan ställs inte för lika hårt tryck från publiken, och supportrar. Dessutom så är det mycket mer på spel inom herrfotbollen idag. Mycket mer pengar florerar, och intresset av fotboll för herrar är enormt i Europa.

För att de svenska lönerna inom damfotbollen ska öka krävs mer intresse tror vi. Det skulle vara få domare som skulle föredra att döma Allsvenskan för herrar, om nu lönen vore densamma för damallsvenskan.

Utomlands

Likt som mycket annat inom sportvärlden, så finns det mer pengar att tjäna utanför Sveriges gränser. Det räcker att vi bara åker ner till Tyskland, och Bundesliga för att se en stor lönskillnad.

Skulle man bli internationell domare och döma matcher i Premier League, Champions League, eller världsmästerskap som EM och VM. Då är chansen stor att du har ett ganska glassigt liv.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 100 000 evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

-

Ingen välkomstbonus

5. Rizk

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se