Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 17 jul, 2017

Pia Sundhage inför EM i damfotboll 2017

Sverige spelare sin första match i fotbolls EM 2017 idag. Mardrömsmotståndet Tyskland har vunnit de senaste tio mästerskapsmatcherna mot Sverige och har blivit lite av ett spöke för damlandslaget. Har Sveriges trupp vad som krävs för att vinna mot Tyskland?

Enligt Pia Sundhage har hon en god känsla inför matchen, en match hon längtat till och sett fram emot länge. Det är inte bara Sundhage som har en bra känsla inför premiären i EM för damer 2017. Caroline Seger är en av de mer rutinerade spelarna i truppen. Även hon verkar ha en bra känsla inför EM-premiären och vittnar om att det gäller för hela truppen.

Lotta Schelin poserar med en fotboll

Lotta Schelin får sällskap av Fridolina Rolfö i anfallet mot Tyskland

Den rutinerade Lotta Schelin kommer att få spela med Bayern Münchens nyförvärv Fridolina Rolfö i anfallet. Den sistnämnde är lite mindre rutinerad i internationella sammanhang men har kompletterat Schelin bra i matcherna inför EM 2017. Det kommer säkert bli en lyckad kombination och Pia Sundhage har bra koll på sina tjejer.

Sveriges startelva till matchen mot Tyskland i EM 2017

Hedvig Lindahl

Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Jonna Andersson.

Kosovare Asllani, Carline Seger, Lisa Dahlkvist, Olivia Schough.

Fridolina, Lotta Schelin.

Inga överraskningar direkt och en startelva man hade kunnat förvänta sig. Pia Sundhage känner sig bekväm med sin rutinerade och sammansvetsade trupp.

Det går att följa matchen mellan Sverige – Tyskland via live stream . Så se till att följa våra svenska damer och deras resa i EM i Nederländerna. Med en bra start kan detta bära riktigt långt.

Caroline Seger gör en high five med Asllani

Schelin är revanchssugen inför matchen

Fem gånger har Lotta Schelin blivit krossad av Tyskland och hon vill gärna undvika att det blir en sjätte gång. Det är en stor revanschlust hos många i laget som varit med och förlorat stora matcher mot Tyskland under de senaste åren. Pia Sundhage säger sig ha förberett sina spelare på tre olika resultat. Och hur de ska gå vidare efter matchen.

Skulle Sverige förlora ikväll är det inte slutet på EM-drömmen. Det är fortfarande två matcher kvar och chansen att komma på en andra plats i gruppen lever helt enkelt i allra högsta grad. Sverige har goda chanser att gå riktigt långt i fotbolls EM 2017.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar