Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 14 feb, 2017

Odds för Skid-VM 2017 i Lahti

Massor av dramatik väntar oss i skid-VM i Lahti. Se till att är förberedd, och skapar ännu mer spänning i skidloppen. Spela på odds inför alla tävlingar, och se till att tjäna några slantar på dina speltips inför VM i skidor 2017.

I ungefär två veckor, mellan den 22 februari – 5 mars så kommer det att anordnas massor av tävlingar med världens bästa skidåkare. Alla fans, arrangörer, och skidåkare hoppas som vanligt på att VM i nordisk skidsport blir ett lyckat mästerskap.

I Sverige så finns det garantier på att många svenskar kommer att bänka sig i TV-soffan för att följa lopp, stafetter, eller sprint på sin TV. Varje år lockas miljontals svenskar inför skidtävlingar i VM.

lahti-skidor

  • Mästerskap: Skid-VM 2017
  • Värd: Lahti, Finland
  • Startades: 1925 (för män), 1954 (för damer)
  • Sporter: Längdskidåkning, backhoppning & nordisk kombination
  • Arrangör: FIS
  • Visas hos: SVT 1, SVT 2 & SVT Play
  • Bäst odds: bet365

Odds på skidor

Det har inte alltid varit möjligt att spela på odds när det kommer till skidor. Sedan flera år tillbaka så har det blivit möjligt. Detta främst i takt med att du kan spela på odds över nätet. Detta skapar massor av förutsättningar för att vinna pengar genom att spela på odds inför skid-VM i Lahti 2017.

Har du redan ett spelkonto inne hos bet365 så kan du redan nu massor av spel inom längdskidor, och andra tävlingar inom skidåkning som ska avgöras. Som spelare inne hos bet365 så kan du även vara lugn med att alltid spela med bra odds.

Det är få bettingsidor som kan mäta sig med de odds som bet365 erbjuder under skid-vm 2017, eller andra sportevenemang.

Nedan kommer du att få några tips som vi kan ge dig inför alla stora tävlingar som ska avgöras. Hoppas du är redo med ditt spelkonto och ryggar våra speltips, eller väljer de odds som du anser vara bäst att tippa på.

skid spela betting

Stafetter

En av de tävlingar som vi kommer att tippa på är stafetten för både damer och herrar. Under båda dessa stafetter kommer vi att tippa på svensk seger för de landslag som tagit ut för att köra loppen.

Stafetten är enligt oss den roligaste tävlingen. Då tävlar inte skidåkare individuellt, utan i lag. Det brukar alltid bli hårda kamper mellan bl.a. Sverige, Norge, och Finland. Vilket får oss att uppleva en otrolig spänning när vi följer stafetterna i skid-VM.

Nedan har vi valt att plocka fram odds inför herrans stafett. Där kan vi se att Sverige hålls som favoriter till en pallplats.

skidor odds

Skiathlon

En annan intressant och rolig form av skidor som man kan följa under skid-VM i Lahti 2017 är tävlingarna i Skiathlon. Även här ser vi massor av intressant odds för vinnare för både herrar och damer.

Även inom Skiathlon så hålls en del svenskar som favoriter för att ta en pallplats. Vad sägs till exempel om att någon av åkarna Charlotte Kalla, Marcus Hellner, eller Calle Halfvardsson ta medalj?

Vi kommer själva inte lägga något odds på att någon av de svenska åkarna kommer att vinna hela tävlingen.

  • Vinnare för Skiathlon för herrar: Sergey Ustiugov = 5.50 i odds

marcus hellner

Sprint

Många ser även emot de sprinttävlingar som ska avgöras under skid-VM 2017. Dessa lopp är mycket intensiva, och är ett riktigt kraftprov för de skidåkare som tar sig till finalerna.

Här åker man heats mot andra skidåkare. De åkare som lyckas placera sig bäst i dessa heats kommer att gå vidare till ett finalspel. Där ställs de mot bättre åkare för att till slut placera sig så högt som möjligt i tabellen.

I Sverige har vi en hel del hopp som vi kan räkna med går åtminstone till ett finalspel i sprinten i skid-VM.

Några av dessa åkare är Stina Nilsson, Hanna Falk, och Oscar Svensson. De har i skrivande stund ganska bra odds att ta en pallplats i skid-VM 2017.

  • Vinnare för Sprint för damer: Stina Nilsson = 2.20 i odds

kalla

Se skidor på TV

Det allra bästa du kan göra om du vill följa skid-VM från Lahti är att följa de sändningar som finns från SVT.

Det innebär att alla svenskar kan ta del av de tävlingar som avgörs i skid-VM 2017 i Lahti.

Sporten är oerhört stor i Sverige, vilket märks verkligen under de sändningar som SVT visar. De är alltid hundratals, ibland miljontals människor som samlas för att se våra skickliga skidåkare.

Nedan ser du ett fullt program med alla tävlingar från skid-VM 2017.

ONSDAG 22 FEBRUARI

13.00 Längdskidor, damer, 5 km, kval (klassisk stil)

14.30 Längdskidor, herrar, 10 km, kval (klassisk stil)

18.00 Invigning

TORSDAG 23 FEBRUARI

14.00 Längdskidor, sprint, damer och herrar, kval (fristil)

16.30 Längdskidor, sprint, damer och herrar, finaler (fristil)

FREDAG 24 FEBRUARI

Vilodag.

LÖRDAG 25 FEBRUARI

11.00 Längdskidor, damer, skiathlon, 7,5 + 7,5 km (klassisk och fristil)

13.30 Längdskidor, herrar, skiathlon, 15 + 15 km (klassisk och fristil)

SÖNDAG 26 FEBRUARI

10.30 Längdskidor, damer och herrar, lagsprint, kval (klassisk stil)

12.30 Längdskidor, damer och herrar, lagsprint, finaler (klassisk stil)

MÅNDAG 27 FEBRUARI

Vilodag.

TISDAG 28 FEBRUARI

12.45 Längdskidor, damer, 10 km (klassisk stil)

ONSDAG 1 MARS

12.45 Längdskidor, herrar, 15 km (klassisk stil)

TORSDAG 2 MARS

14.00 Längdskidor, damer, stafett, 4 x 5 km

FREDAG 3 MARS

12.30 Längdskidor, herrar, stafett, 4 x 10 km

LÖRDAG 4 MARS

13.30 Längdskidor, damer, 30 km, masstart (fristil)

SÖNDAG 5 MARS

13.30 Längdskidor, herrar, 50 km, masstart (fristil)

16.35 Avslutningsceremoni

Betting på alla sporter!

Om du är intresserad av fler sporter än skidåkning så kommer du inte bli besviken med att ha ett spelkonto hos bet365. Det är en perfekt sajt för dig som vill spela på bästa oddsen inom alla möjliga sporter som du kan vara intresserad av. Inne hos bet365 så kan du inte bara spela på odds.

Du kan även se till att streama sport live inne hos denna kombinerade odds- och streamingsida. Alla medlemmar som håller sig aktiva på bet365 har tillgång till massor av matcher inom fotboll, hockey, basket, handboll och tennis. Det är bara att välja och vraka bland alla live streams och odds som finns inne hos världens största bettingsida.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar