Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 11 maj, 2018

Odds för Eurovision Song Contest 2018

Eurovision Song Contest hålls i helgen. Här kan ni läsa allt inför den stora musiktävlingen!

Benjamin Ingrosso vann den svenska Melodifestivalen, och får representera Sverige i Eurovision Song Contest. Under torsdagskvällen gick Benjamin vidare från semifinalen, och nu håller alla svenskar tummarna för att det ska gå vägen även i finalen.

Många bettingsidor väljer ibland att inte bara erbjuda odds. Därför kan du hitta spel som innefattar t.ex. melodifestivalen, eller odds i Sveriges val 2018 som kommer avgöras.

Bet365 har redan publicerat sina odds för Eurovision Song Contest, och siffrorna visar att Sverige definitivt har chans att hamna åtminstone topp-tre. Enligt Bet365:s odds är Sverige det 7:e mest slagkraftiga bidraget i tävlingen, med sitt odds på 21 gånger pengarna att stå som vinnare. Favoriterna är Cypern, med oddset 2.25.

Sverige kan även glädja sig åt att man är den högst rankade nationen i Norden. Norge är rankade precis efter oss, och Danmark och Finland återfinns långt ner på listan.

 • Värdnation: Portugal
 • Stad: Lissabon
 • Semifinaler: 8 & 10 maj
 • Final: Lördag 12 maj
 • Sveriges bidrag: Benjamin Ingrosso – Dance You Off
 • Odds på att Sverige blir vinnare i ESC just nu: 21.00

Eurovision Song Contest – odds

Sverige är, till alla svenskars stora glädje, ett av de länder som anses ha störst chans att konkurrera om att vinna Eurovision Song Contest. Oddset 21.00 i att stå som vinnare är visserligen högt, men vi ska inte utesluta att vi får se Benjamin Ingrosso Eurovision-pokalen mot taket.

Förra året vann Portugal guldet, ett Portugal som då stod i oddset 12 gånger pengarna inför finalen. Det har alltså hänt förr att vi fått se en skrällvinnare av Eurovision, och har det hänt förr så kan det hända igen.

Kom ihåg att ända fram till att finalen startat kommer dessa odds att justeras, och oddset på vissa nationer kommer att höjas medan andra nationer kommer att få se sitt odds bli lägre. Allt beror på olika omständigheter – är Israels sångare snuvig, ja då kommer oddset plötsligt att höjas på Cypern.

Oddsen påverkas även av hur folk har spelat på tävlingen. Om väldigt många satsar sina pengar på Irland som vinnare så kommer oddset på Irland att sänkas.

Vi tror hur som helst att Sverige har goda chanser att slåss om de högsta placeringarna i Eurovision Song Contest, som alltid.

Vi har lagt ner timmar på att lyssna igenom alla finalbidrag – och även bidragen som slogs ut i semifinalerna – och vi har kommit fram till att Sveriges ”Dance You Off” är mer än slagkraftigt. Går allt rätt har vi god chans på guldet.

Eurovision – favoriter att vinna guld

Sverige är, som redan nämnt, en av favoriterna att vinna guldet. Men vi har ett halvdussin länder som rankas högre än oss. Allra högst upp har vi Cypern, och sedan fyller Israel och Irland upp topp tre. På plats fyra, fem och sex har vi Frankrike, Tyskland respektive Litauen.

Det är dock först när rösterna börjar räknas som vi på riktigt kan se vilka nationer som har bäst chans på att vinna tävlingen.

Betta hos Bet365

För att ytterligare öka på spänningen när du tittar på Eurovision Song Contest, kan du spela på olika odds på tävlingen. Detta kan du göra inför men även under tävlingen, då Bet365 erbjuder liveodds.

Förutom att spel på odds ökar spänningen, har du givetvis chans på att vinna pengar när du spelar. Om Benjamin Ingrosso med sin låt ”Dance You Off” kan vinna guld åt Sverige, innebär det dubbel glädje för den svensk som dessutom har satsat pengar på Sverige.

Vi tänker åtminstone tippa Sverige som vinnare av Eurovision. Placerar man en ynka 50-lapp på spelet går det att vinna hela 1 000 kronor, vilket vi tycker är klart spelvärt.

 • Tips: Sverige vinner Eurovision
 • Odds: 21.00, Bet365

Tidigare vinnare från Sverige

Sverige är det land som har tagit näst flest segrar i Eurovision någonsin, då man står på hela 6 guldmedaljer. Endast Irland har vunnit vid fler tillfällen, med sina 7 vinster.

Nedan är alla svenska vinnare genom tiderna.

 • 1974: ABBA – Waterloo
 • 1984: Herreys – Diggi-loo Diggi-ley
 • 1991: Carola Häggkvist – Fångad av en stormvind
 • 1999: Charlotte Perrelli – Take me to your heaven
 • 2012: Loreen – Euphoria
 • 2015: Måns Zelmerlöw – Heroes

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar