Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 11 sep, 2017

Nytt jobb för sportprofilen Patrik Ekwall

Patrik Ekwall fick efter 23 år med TV4 inte längre jobba kvar. Den nya arbetsgivaren är Discovery och planen var först att han skulle börja med OS 2018. Det blev ändrade planer och Ekwall börjar redan denna veckan med att vara på plats under Europa League.

Det är i matchen mellan Östersunds FK – FK Zorja Luhansk som Patrik Ekwall kommer att vara sportreporter i. Det är dags för honom att damma av mikrofonen och göra sig redo för sin efterlängtade comeback i rampljuset.

Patrik Ekwall i TV4 sport

Patrik Ekwall och OS 2018 i Sydkorea

Ekwall är en av de som kommer leda oss svenskar genom Vinter OS 2018 i Sydkorea. Något han ser väldigt mycket fram emot. Han har en lång erfarenhet och är omtyckt av det svenska folket. Att han fick en mjukstart i form av fotbollsmatchen mellan Östersund – FK Zorja ser han bara positivt på.

– Jag fick frågan om att köra igång tidigare och tvekade inte en sekund. Förhandlingen tog 22 sekunder. Jag är vansinnigt sugen. Det ska bli kul att göra direktsänd sport-tv igen. Den pulsen saknar man lite som en ex-fotbollsspelare saknar omklädningsrummet, berättar Ekwall för Aftonbladet.

Han berättar också att oroligheterna inför OS 2018 inte är något som oroar honom alltför mycket.

– Alla mästerskap jag har gjort har alltid haft en hotbild i släptåg. Du är alltid orolig innan du åker, väl på plats så tänker du aldrig på det och bortsett från Altlanta-OS har det varit lugnt, lugnar Ekwall Aftonbladet.

Det kommer bli Patrik Ekwalls första jobbdag med den nya arbetsgivaren Discovery, som det också varit en del kontroverser kring senaste tiden. De har inte kommit överens med ComHem ännu och 4,5 miljoner kunder är utan Discoverys utbud.

Patrik Ekwall OS 2018

Vart ser man Ekwall och Östersund på torsdag?

Den första matchen i gruppspelet för Östersund spelas torsdagen den 14 september. Där kan vi se hur Ekwall jobbar tillsammans med Östersund för att göra ett så bra resultat som möjligt. För dig som drabbats av konflikten mellan Discovery och ComHem går matchen att följas hos Dplay. Det går även att streama Vinter OS 2018 med mera.

Det är en streamingtjänst som ägs av Discovery och sänder massor av sport och tv-program. Det är en tjänst som kostar pengar men är förhållandevis billig jämfört med sina konkurrenter. Det är väldigt mycket TV för en relativt liten kostnad.

Matchen mellan Östersund – FK Zorja kommer att bli den första i gruppspelet för Östersund och resan dit har varit som en saga. En resa man kan följa upp genom att streama Europa League. Östersund slog ut både Galatasaray och PAOK FC. Två klubbar som båda förväntade sig ett gruppspel i Europa League.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar