Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 19 jun, 2017

Mikaela Laurén vs Klara Svensson – Bästa från svensk damboxning

Den svenska damboxningen har sällan mått bättre än vad den gör just nu. Vi har två svenska boxare som just nu tillhör några av världens bästa damboxare.

Dessa två stjärnor som vi kan följa i deras boxningsmatcher är Mikaela Laurén och Klara Svensson. Den allra största utav dessa två damer är Klara Svensson som senaste gången vann matchen mot Mikaela Laurén.

Trots att det finns en viss rivalitet mellan dessa två boxare, så slutade matchen med en kram. Vi kommer här att ta ett djupare dyk kring damboxningen i Sverige. Det har vi gjort genom att plocka fram en topplista med grymma ögonblick från svensk damboxning.

Bråk mellan Mikaela Laurén & Klara Svensson?

Genom deras proffesionella kärriärer så har det hunnit bli en lång rad matcher för både Mikaela Laurén och Klara Svensson. De tillhör den riktiga världseliten, och är två mycket framgångsrika boxare med bra CV:n.

Det finns en gnaggande rivalitet mellan dessa två boxare. Det har märkts när dessa två damer har möts inför matcherna för att ha en invägning.

Mikaela Laurén har då sprutat både myggmedel och vatten för att skapa en högre spänning inför matchen på Hovet.

Efter att Mikaela Laurén sprutar myggmedel på sin motståndare Klara Svensson med myggmedel så svarade svensken i en intervju med följande ord:

”Hon slår ju ändå som en mygga, så tyckte det var passande”

Klara Svensson var lite mognare inför invägningen och blev inte speciellt upprörd över hennes boxningskollegas uppförande.

Klara Svensson har vid andra tillfällen inte försökt bättra på deras relation. När Mikaela Laurén boxades mot en kroatiska så syntes Klara Svensson i hennes ring och hejade på en svensk förlust för Mikaela Laurén.

Rivaliteten har varit påtaglig flera gånger mellan dessa två svenska damboxare. Flera gånger har de möts i intervjuer i SVT eller TV4. Då har spänningen i studion varit stor, och det munkäftas en del mellan dessa två boxare.

Intervju i SVT

En intervju gjorde med dessa två damboxare i SVT1. Då satt båda dessa boxare i studion för att svara på de frågor som ställdes. Du kan se hela intervjun här på Sportal.

Där kan du höra hur orden går mellan dessa svenska boxare, samt vilket hat som finns mellan dom. Mikaela Laurén har många gånger anklagat Klara Svensson för att vara ”lagom” och ”avundsjuk”. Detta menar hon vara tråkigt för både damboxningen och hennes egen karriär.

Kritiken som Klara Svensson tagit emot av sin kollega har hon inte viftat undan totalt, utan går gärna till angrep mot Mikaela Laurén. Dessa angrep brukar vara att hon tycker att Laurén är omogen och gör allt för att få uppmärksamhet.

I intervjun i SVT så ber de dessa damboxare att ställa upp i en omgång med ”arga leken”. En lek som går ut på att titta varandra i ögonen och där man inte får skratta. Leken tvingas avslutas efter att båda boxarna stirrar in i varandras ögon utan att röra en min.

Klara Svensson just nu bäst!

Trots att det är tungt för Mikaela Laurén, så är det Klara Svensson som just nu är den bästa svenska damboxaren.

Båda dessa boxaren har sett varandra som ärkefiender. För ett tag sedan bestämde sig dessa två damer att de skulle göra upp i en match på Hovet. Boxarna valde därför att de skulle ingå i samma viktklass och därför valde Klara Svensson att gå upp i vikt, och Mikaela Laurén valde att banta ner sig.

Matchen på Hovet slutade med vinst för Klara Svesson som där med tog viktiga poäng i rankningen. Samtidigt som hon kunde titulera sig som den bästa svenska damboxaren när det kommer till inbördesmöten.

Från fängelse till proffsboxare

Mikaela Lauréns väg till proffsboxningen har inte varit spikrak. Hon har under sin träning använt olagliga preparat som skulöle förstärka hennes presentationer i boxningsringen. Hon dömdes då till fängelse för att innehavande av dopning.

Detta var för längesedan. Nu har hon blivit fyrfalldig världsmästare och berättar i intervjun om sin resa till finrummen av boxningen.

Hennes berättelse är rörande, och bevisar om hur hårt hon kämpat för att ta sig från botten till toppen.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar