Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 16 maj, 2018

Marseille – Atlético Madrid: Live stream, laguppställning & speltips

Final i Europa League! Marseille och Atlético Madrid gör upp om guldet på Parc Olympique Lyonnais.

  • Match: Marseille – Atlético Madrid, Europa League, final
  • Datum & tid: Onsdag den 16 maj, kl. 20:45
  • Arena: Parc Olympique Lyonnais, Décines-Charpieu
  • Streama Europa League

Hammarby – Malmö stream

Europa League-final

Agnarna har skiljts från vetet, och nu ska Europa Leagues två bästa lag göra upp i en avgörande finalmatch på Parc Olympique Lyonnais. Viss hemmaplansfördel för Marseille alltså, men biljetterna delas jämnt och vi väntar oss att se lika många spanjorer som fransmän på matchen.

Marseille har i utslagsfasen besegrat Braga i sextondelen och Athletic Bilbao i åttondelen. I kvartsfinalen blev det vinst mot Red Bull Leipzig, och i semin ställdes man mot Red Bulls andra storklubb i Europa – Red Bull Salzburg.

Det slutade givetvis lyckligt också mot Salzburg, även om det krävdes en förlängning och ett mål i 116:e minuten innan finalbiljetten kunde bokas.

Atlético Madrid deltar i Europa League i kraft av att ha kommit trea i Champions League-gruppspelet i höstas. I Champions League räckte man inte till mot Roma och Chelsea, men i Europa League har det gått desto bättre.

Atlético slog först ut FC Köpenham, följt av Lokomotiv Moskva och sedan Sporting Lissabon. Därefter kom det riktigt svåra testet, när man ställdes mot den engelska storklubben Arsenal. Trots en man mindre i 80 minuter av det första mötet, kunde Atlético säkra avancemanget hyfsat komfortabelt.

Trolig laguppställning, Marseille

Yohann Pelé
Sarr – Rami – L. Gustavo – Amavi
Lopez – Sanson
Thauvin – Payet – Ocampos
Germain

Skador: Rolando (tveksam), Kostas Mitroglou (tveksam)
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Atlético Madrid

Oblak
Juanfran – Savic – Godín – F. Luís
Correa – Gabi – Ñiguez – Koke
D. Costa – Griezmann

Skador: José Giménez (tveksam), Vitolo (tveksam)
Avstängningar: –

Speltips

Det är oerhört sällan vi ser skrällar i finaler. Koncentrationen är på topp och såväl motivationen. Risken att underskatta sin motståndare är sällan där, och viljan att prestera på topp är hundraprocentig. Det är den bästa versionen av varje lag som ska mätas mot varandra.

Ett toppat Marseille mot ett toppat Atlético? Den franska ligafyran mot den spanska ligatvåan? Ja, de flesta är nog överens om åt vilket håll detta lutar.

Vi tror att Atlético tar en seger redan under ordinarie tid, och spelar den raka 2:an.

  • Tips: Atlético vinner under ordinarie tid, rak 2:a
  • Odds: 1.90, Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar