Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 28 jun, 2017

Marcus Berg – Övergång till ny klubb

Anfallaren Marcus Berg har gjort stora avtryck i svensk fotboll. Ett starkt alternativ för Janne Andersson att ha med i sitt landslag.

Marcus Berg spelade i Panathinaikos, men lämnar nu klubben. Detta för att ta sig an nya uppdrag i klubben Al Ain i Förenade Arabemiraten.

Den 30-åriga anfallaren kommer att gå över till den nya klubben efter ett kontrakt omkring 60 miljoner skrivits på.

marcus berg skriver nytt kontrakt med al ain

Fortfarande ett alternativ i landslaget?

Att Marcus Berg nu lämnar europeisk fotboll kan innebära att hans matchform påverkas. Många känner till att den grekiska ligan kan erbjuda ett bättre motstånd än när han spelar i Al Ain i Förenade Arabemiraten.

Detta kan påverka Janne Anderssons tankar om att fortsätta att använda sig av Marcus Berg när han tar ut sin landslagstrupp.

Ännu har inte Janne Andersson gjort något uttalande om flytten från Panathinaikos till Al Ain.

Fotbollsklubben Al Ain skriver på sitt Twitter-konto att de nu har ett två-årigt kontrakt med Marcus Berg. Nu förväntas han ösa in mål i sin nya klubb.

Marcus Bergs kontrakt innebär ovanligt mycket pengar för en spelare som Marcus Berg. Självklart kan hans landslagsplats vara en stor anledning till att övergångssumman ökade för den 30-åriga anfallaren.

Pengar till IFK Göteborg

En klubb som gynnas av affären mellan Panathinaikos och Al Ain är IFK Göteborg. De har fostrat upp Marcus Berg till den anfallaren som han är idag.

Det förväntas komma in ungefär en halv miljon kronor till klubben efter att kontraktet skrevs på.

IFK Göteborg tar säkerligen emot dessa pengar med öppna armar. Många känner till att IFK Göteborg är en fotbollsklubb i Allsvenskan som har dåligt med pengar.

De säger till media att det är helt klart en skön summa att få in, men är inget som kommer revolutionera deras ekonomi.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar