Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 21 jan, 2019

Marco Reus – Det kanske lönar sig att stanna

Marco Reus har blivit utnämnd till månadens spelare tre gånger i rad denna säsong och har burit Borussia Dortmund på sina axlar, som i sin tur ligger etta i Bundesliga.

Klubbikonen Marco Reus har gjort en fantastisk säsong och har varit den mest bidragande spelaren till laget. Borussia Dortmund ligger sex poäng före Bayern München och hoppas hålla sig fast på förstaplatsen ända in i det sista.

Det första ”Der Klassiker” mot Bayern München spelades på Borussias hemmaplan Signal Iduna Park. München tog ledningen två gånger, men trots underläge krigade Reus fram till en vinst för Dortmund och matchen slutade med 3-2. Reus var onekligen bäste man på plan.

Häromdagen svarade Marco Reus följande på frågan ifall han skulle kunna tänka sig ansluta till rivalen Bayern München:

”Jag? Bayern München? Aldrig! Du kommer aldrig se mig spela i Bayern, det lovar jag!”

Marco Reus har sedan länge varit trogen Dortmund, som har gett han trivseln att stanna trots att bästa vänner och kollegor lämnat honom och gått till rivalen München. Han vägrade att hälsa på Götze, Lewandowski och Hummels efter att de hade gått. Lewandowski gav upp efter ett par försök, men en dag kom då de fick ögonkontakt och plötsligt log mot varandra precis innan avspark (det finns en video på det). Från den stunden återförenades bästisarna. Även om det inneburit mycket besvikelse och smärta hade Reus alltid hoppet brinnande och har tackat nej till andra klubbar då tysken tror på laget.

Nu återstår det ett halvår tills vi slutligen får se om det blir Borussia Dortmund som får lyfta bucklan. Reus blev precis skadad och kommer behöva max 3 veckor för återhämtning. Det gäller att de vinner nästa ”Der Klassiker” och spelar såsom de gör just nu. Marco Reus har dock en benägenhet att bli skadad och det sista ett Dortmundfan skulle vilja se är honom borta just nu. Ifall Dortmund vinner ligatiteln, så är den bevandrade Reus med säkerhet inte endast en klubblegendar utan även en legendar för alla.

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar