Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 27 jun, 2017

Lottning till Sveriges grupp i Handbolls-VM

Det har nu blivit klart vilken grupp som de svenska damerna kommer att spela i. Detta efter att lottningen blivit slutförd.

Det blev en ganska tuff grupp för Sveriges del. De kommer att ställas mot vårt grannland, och de regerande mästarna Norge.

Grupperna för VM i handboll kommer att spelas mellan 6 lag, och där de fyra bästa landslagen från varje grupp går vidare till finalspel.

handball world cup 2017 germany

Sveriges grupp

Sverige är självklart ett landslag som ska ta sig vidare från deras grupp. Däremot gäller det att Sverige spelar så bra som möjligt redan från start. Detta för att undvika bättre motstånd senare i tuneringen.

Sverige ställs mot grannlandet Norge som säkerligen har goda förhoppningar på att vinna hela gruppen, och där med få bekvämast väg mot en eventuell final.

Grupperna till VM i handboll blev lottade idag, och det står nu klart vilka lag som kommer att spela mot varandra. VM-tuneringen kommer dock inte börja förens december.

Handbolls VM kommer att hållas den 1-17 december, och kommer som vanligt bli ett mästerskap som många i Sverige kommer att följa på TV eller live streama online.

Sveriges grupp, samt alla andra grupper kommer du att kunna se här nedanför.

  • Grupp A: Frankrike, Rumänien, Spanien, Slovenien, Angola, Paraguay
  • Grupp B: Norge, Sverige, Tjeckien, Ungern, Argentina, Polen
  • Grupp C: Danmark, Ryssland, Brasilien, Montenegro, Japan, Tunisien
  • Grupp D: Nederländerna, Tyskland, Serbien, Sydkorea, Kina, Kamerun

Mästerskapet 2017 kommer att hållas i Tyskland och kanske blir det en hel del tillresta fans på läktaren för svensk del.

boll handboll godkänd

Streama handbolls VM

Om du inte vill missa de matcher som kommer att spelas under handbolls-VM så rekommenderar vi dig att följa oss här på Sportal. Vi kommer att uppdatera dig med all information som du behöver för att kunna streama handboll live på dator, mobil eller TV.

Vi har ännu inte fått in uppgifter som fastställer vilken streamsida på nätet som kommer att visa matcherna. Däremot så känner vi till att TV4, SVT och andra aktörer funderar på att köpa rättigheter som krävs för att visa handbolls-VM för damer.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar