Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 22 mar, 2017

Linköping – Brynäs: Kvartsfinal i SHL

Vi kollar till läget inför en av de fyra kvartsfinalerna i SHL. Här kommer vi att kolla in matcherna mellan Linköping – Brynäs IF. Vem tror vi kommer att gå vidare till semifinal, och vilket lag tror vi kommer att lämna slutspelet i SHL?

Det är minsann två jämna lag som ställer upp på planen i dessa matcher. Som du kanske redan vet så spelas slutspelet i bäst av sju matcher. Vi ser till att du är väl förbered både när det gäller live streams och speltips inför matcherna.

Läs gärna vidare, och se hur vi tror att matcherna mellan Linköping – Brynäs IF kommer att sluta. Nedan finner du statistik, resultat, tips på hockey streams och mycket mer!

Lag Vunna matcher Mål
Brynäs IF 4 +/-: +6
Linköping HC 2 +/-: -6

18/3-2017: Linköping HC – Brynäs IF: 0-6
20/3-2017: Brynäs IF – Linköping HC: 3-2
22/3-2017: Linköping HC – Brynäs IF: 2-1
24/3-2017: Brynäs IF – Linköping HC: 1-0 (OT)
26/3-2017: Linköping HC – Brynäs IF: 3-2
28/3-2017: Brynäs IF – Linköping HC:
30/3-2017: Linköping HC – Brynäs IF:

Vinnare i denna kvartsfinal var Brynäs IF och de ställs nu mot Frölunda. Se Frölunda – Brynäs live med vår hjälp!

Resultat & spelschema

Det finns många anledningar till att följa finalspelet, eller slutspelet i SHL. Här höjs dramatiken upp rejält och mycket ställs på sin spets. Här ovanför så¨ger vi dig en fullständig rapport om hur det ser ut i nuläget, och vilka förutsättningar som just nu finns för Linköping och Brynäs IF att ta sig vidare.

Det kan vara bra att se hur lagen tidigare har spelat mot varandra för att få en översikt över lagens form. Det kan även hjälpa dig om du ska tippa vidare ett vinnande lag till semifinalerna i SHL.

Det kan även vara smart för dig att kolla upp spelprogram & schemat så du inte missar någon match som du vill se. Då kan vårt spelschema här ovanför vara till god hjälp.

Så kan du streama Linköping – Brynäs IF

Behöver du hjälp med att hitta till en streaming sida på nätet som ger dig tillgång till slutspelet i SHL? Då kan du snabbt och smidigt klicka dig vidare till att streama hockey i Sverige. Där kommer du få mer hjälp om hur du kan se ishockey i Sverige.

Det finns de hockeyfans som allra helst ser ishockey på TV, samtidigt som det finns andra som hellre väljer att streama på nätet. Fördelen med att streama Linköping – Brynäs IF är att du kan själv välja på vilken enhet som du vill se din sport på.

Det innebär med andra ord att du kan välja om du vill se matcherna i SHL på din dator, mobil eller surfplatta. Det kan ge dig som vill se matcherna mycket frihet, och du kan själv välja hur du vill se dramatiken.

Vi på Sportal tycker det alltid är bäst att streama hockey på nätet. Det låter oss koppla vår dator till en TV, samtidigt som vi fortfarande kan se den sport vi vill oavsett om vi åker buss, eller inte har tillgång till en soffa och TV.

Trupp & lägesrapport

För att ta fram ett så bra speltips som möjligt inför dessa kvartsfinaler mellan Linköping – Brynäs så gäller det att vi har koll på lagen.

Det tycker vi att vi får när vi kollar närmare på hur lagen tidigare har spelat under grundspelssäsongen. Förutom att se hur det gått i grundspelet av SHL så har vi även tagit med flera andra aspekter som kan spela stor roll när lagen möts.

Nedan har vi gjort en liten överskådning av både Linköping – Brynäs.

brynäs-målvakt-rautio

Brynäs IF

Det gamla, kära publiklaget Brynäs IF är ett av de lag som oftast kvalificerar sig till slutspel. Brynäs IF har lång erfarenhet av att spela slutspel i SHL. Laget har i skrivande stund 13 SM-guld, vilket är en indikation på att Brynäs är ett topplag som genom historien klarat sig fint i slutspelen av SHL, eller Elitserien som den kallades förr.

Frågan är om deras historia egentligen har något att göra med hur det kommer att gå i slutspelet för SHL 2017. Först måste de klara sig mot Linköping, vilket vi anser att de har chans att göra. Speciellt om deras målvakt David Rautio fortsätter att visa framfötterna. Hittills har han en otrolig räddningsprocent på 96.49 % i slutspelet. Självklart en viktig pjäs i Brynäs IF som vill hålla sig kvar och siktar vidare mot sitt 14:e SM-guld.

lhc-spelare-vinnare

Linköping HC

Om vi kollar till läget på den andra sidan så ser vi ett starkt Linköping. De lyckades att placera sig endast en placering över Brynäs IF efter att grundspelserien var slut. Endast 3 poäng skiljde lagen åt, vilket indikerar på att det kommer bli jämna matcher lagen emellan.

Det som främst talar för Linköping HC är deras förmåga att vinna viktiga matcher när det gäller. Laget har ingen extrem offensiv som pumpat in mål, istället så har man tagit en match i taget och sett till att vinna flera matcher och vara ett mer stabilt lag än många andra i SHL 2017. Det är en anledning till varför Linköping HC nu skulle slå ut Brynäs IF och ta sig till semifinalerna.

Speltips & odds

Inför dessa matcher i kvartsfinalarna mellan Brynäs IF och Linköping HC så kommer vi själva att tippa vilket av lagen som vidare. Vi kommer då att kolla till vilka odds det finns att spela på, samtidigt som vi jämför vilket av lagen vi anser är mest värda att spela på.

De odds som vi kommer att rekommendera kommer med stor sannolik att ändras ju längre in i matchserien som vi kommer. Däremot så kan du alltid klicka dig vidare till Unibet för att se vilka odds som erbjuds på att tippa rätt vinnare för dessa slutspelsmatcher mellan Brynäs – Linköping.

Odds just nu!

Så behöver du speltips om vilket lag av dessa två som vi tror kommer att kvalificera sig vidare till SHL semifinalerna? Då kan du läsa om vilket lag vi tror, och varför vi tror att just dem kommer att spela vidare i slutspelet.

Vi kommer att tipppa Brynäs IF vidare. Mycket tack vare deras målvakt. Det har fler år visat sig vara viktigt att ha en målvakt som är trygg och kan storspela när det väl gäller. En målvakt kan dra ett stort strå till stacken, och där har Brynäs IF ett stort övertag.

Andra kvartsfinaler som spelas!

Det är inte bara matcherna mellan Brynäs IF och Linköping HC som vi kommer att följa via live streams och odds. Det finns tre ytterligare matcher som vi kommer att uppdatera våra läsare kring. Du kan läsa mer om dessa matcher genom att klicka dig vidare på någon ev de länkar som vi bifogat nedanför.

HV71 – Färjestads BK
Frölunda – Skellefteå AIK

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar