Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 31 jan, 2020

Inför Super Bowl: Betting & odds på finalen i NFL

Super Bowl spelas natten till måndag 3 februari, mellan KC Chiefs och SF 49ers.

Det har blivit dags för 2020 års Super Bowl! Kansas City Chiefs ställs mot San Francisco 49ers i USA:s största idrottsevenemang.

För första gången sedan 2016 kommer New England Patriots inte att vara med när Super Bowl avgörs, utan den till synes oslagbara duon Tom Brady och Bill Belichick kommer istället att tvingas följa matchen framför TV:n. Och de kommer att få se Kansas City Chiefs möta San Francisco 49ers, i vad som är USA: s största idrottsevenemang.

1970 – året då Beatles splittrades, Jack Nicklaus vann sin åttonde majortitel, Mariah Carey föddes, Margaret Court vann en äkta Grand Slam, Apollo 13 – allt detta var bara parenteser för Kansas City Chiefs fans. Detta var deras år, deras ögonblick i strålkastarna, deras gyllene tid – en 23-7 seger mot Minnesota Vikings gjorde dem till mästarare av Super Bowl IV. Fyra år efter att ha nått sin första Super Bowl någonsin var de tillbaka på den största scenen av dem alla, och den här gången vann de. Snabbspola 50, ja FEMTIO, år och den där finalen 1970 är fortfarande sist de var här. Men nu har Chiefs, med coach Andy Reid i frontlinjen, äntligen lyckats nå Super Bowl-finalen igen.

De står inför ett SF 49ers som inte vunnit den prestigefyllda Vince Lombardi-trofén på 50 år, då deras seger med 49-26 över San Diego Chargers i Miami innebar att de fick lyfta sin femte titel. Om ni är intresserade av att se matchen på nätet kan ni läsa här om hur ni gör för att streama Super Bowl 2020 och se finalen live.

Den långa säsongen når sitt slut

Efter 266 matcher under säsongen 2019-20 är vi nere på den sista, mellan två lag som tillsammans har väntat 75 år på att få lyfta en av sportens största titlar någonsin. Vilken match vi har framför oss; spektakulära, offensiva Chiefs mot de mer disciplinerade och beslutsamma SF 49ers som inte bjuder på en meter. Att stoppa Patrick Mahomes, som kan avfyra sina missiler från var han än känner för är en utmaning som 49ers tränare Robert Saleh nog förberett sig noga inför.

Mahomes är den spelare Chiefs-fansen vill se mest av, och vem kan klandra dem?! 2017 var han en backup-rookie quarterback, 2018 var han hela NFL:s MVP och 2019 har han chansen att bli en Super Bowl-vinnare. Vilken sagolik solskenshistoria det skulle bli om han leder sitt lag till seger i Miami på söndagsnatten. I sina tre senaste play-off-spel har han totalt gjort 11 touchdowns.

Någon som ska göra sitt bästa för att stoppa Mahomes är veteranen Richard Shearman, som sedan han skrev på för 49ers år 2018 har varit en av de bästa defensiva backarna inom sporten. Sherman har redan spelat i två Super Bowls och vunnit en av dem, så han vet vad som krävs för att segra i USA: s största match.

Oddsen tyder på jämn final

Oddsen på matchen tyder på en tajt och jämn final, där du får 2.05 på 49ers och 1.80 på Chiefs. Oavsett vad som händer, kommer fansen att bjudas på rejäl show av Jennifer Lopez och Shakira. De två artisterna står för halvtidsuppträdanden.

Bet365 har ett fantastiskt erbjudande för nya kunder. Upp till 1000 kronor i spelkrediter för nya kunder på bet365. Lägsta insättning är 50 kronor. Tidsbegränsningar samt regler och villkor gäller. På Bet365 kan du dessutom titta på sport via live streams.

Gå till Bet365 och spela på Super Bowl!

Super Bowl börjar 00:30, natten till måndag 3 februari.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar