Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 19 jan, 2017

Gabon – Kamerun: Fortsatt dramatik i afrikanska mästerskapet

Det finns massor av dramatik kvar från de afrikanska mästerskapen 2017. Vi är inte ens framme vid finalspelet, som lär locka massor av supportrar att vilja se afrikanska mästerskapen på TV.

Först och främst så ska alla grupper i mästerskapet bli färdiga. Vi är i skrivande stund framme vid den andra omgången för nästan alla grupper.

Vi kollar redan till den grupp som redan spelat sin andra omgång. Vi kan då se vilka förutsättningar som finns inför de kommande matcherna i grupp A.

Avspark: 22/1-2017, kl. 20:00
Arena: Stade d’Angondje
Visas hos: bet365

Vinna eller försvinna!

Inför matchen mellan Gabon – Kamerun så är det minsann inget daltade som gäller. Kamerun behöver åtminstone en poäng mot Gabon för att vara helt säkra på att gå vidare från grupp A. En grupp som Kamerun just nu leder med en liten marginal.

Gabon har en lite tuffare väg för att ta sig vidare från sin grupp. De måste vinna för att vara klara för finalspel. Skulle de spela oavgjort i sin sista match så måste de hålla tummarna att deras konkurrenter inte lyckas komma i fatt dem.

Därför kommer det vara två lag som är ute efter att vinna matchen. Kamerun ä säkert inte nöjda med att endast ta sig vidare från sin grupp, utan är helt klart ute efter att vinna grupp A, och därmed få enklare motstånd i det stundande finalspelet.

Det bäddar för inte bara en, utan två superviktiga matcher i sista gruppspelsmatchen. Den mellan Gabon – Kamerun, men även för deras konkurrenter Burkina Faso och Guinea Bissau.

Vi följer självklart dessa matcher via de streams som finns för de afrikanska mästerskapen. Med hjälp av ett spelkonto inne hos bet365 så kan du få tillgång till mängder av matcher. Med hjälp av en HDMI-sladd så kan du enkelt se matcher i afrikanska mästerskapen på tv.

Publiken är fantastik!

Värdlandet Gabon har stor press på sig. Många i landet önskar verkligen att Gabon lyckas med att ta sig vidare till finalspel. Det skulle både vara både kul för hela nationen, men inte minst för hela mästerskapet.

Det afrikanska mästerskapet kretsar mycket kring det land som har fått äran att hålla i turneringen. Det blir självklart alltid mycket fans som vill se matcherna som sitt landslag spelar.

Det brukar även alltid bli en sideffekt av att grannländer till Gabon har mycket folk på sina matcher.

Vilket inte är speciellt konstigt. När det kommer till de afrikanska mästerskapen så är det många afrikaner som inte har något emot att resa inom kontinenten.

Det verkar med andra ord bli massor av folk när grupp A ska avgöras med en sista gruppspelmatch mellan Gabon – Kamerun.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar