Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 14 aug, 2017

Då börjar Svenska Superligan säsongen 17/18

När startar Superligan i innebandy egentligen? Det spelas en premiärmatch den 22 september 2017 för att följas upp med fem omgångar två dagar senare den 24 september. Så det blir en lite mjukstart helt enkelt. Vilka lag som spelar i Superligan i innebandy och mycket mer går att läsa i vår artikel.

Superligan har fått två nya lag till serien. Det är Jönköpings SK och IBF Örebro som tagit steget upp till landets bästa serie. Många har på förhand tippat Örebro som ett av lagen som åker ur serien och har inte särskilt höga förväntningar på sig, vilket ibland kan vara till ens fördel.

Tekning i SSL premiär

Detta är lagen som spelar i SSL säsongen 17/18

AIK IBF
FC Helsingborg
Höllvikens IBF
IBF Falun
IBF Örebro (Nykomlingar)
IK Sirius IBK
Jönköpings IK (Nykomlingar)
Linköping IBK
Mullsjö AIS
Pixbo Wallenstam IBK
Storvreta IBK
Team Thorengruppen SK
Växjö IBK

Det finns flera lag som har värvat friskt och har chans att utmana om SM-guldet. Örebro ser som sagt ut att få det tufft i sitt första år i SSL samtidigt som experterna haft fel vid tidigare tillfällen. Den andra nykomlingen Jönköping som varit uppe i SSL tidigare verkar ha fler experter på sin sida.

Kan IBF Falun försvara sin titel?

Falun är den mest framgångsrika klubben i svensk innebandy de senaste fem åren. De har vunnit SM-guld 2013, 2014, 2015 och 2017. Sedan tog man även SM-brons 2011, 2012 och 2016. Så det är ett svårrubbat lag som väntas vinna serien även i år.

Anledningen till att de varit så framgångsrika år efter år är på grund av sättet de valt att bygga truppen. De har satsat på lokala, unga och spelare med höga ambitioner. Vilket har genererat en bra stomme att bygga vidare på. Det är den stora anledningen till att de även i år är stora favoriter.

Växjö utmanade förra säsongen och finalen var jämn men slutade tillslut 5-4 till Falun. Växjö har många tongivande spelare kvar och kommer med största sannolikhet vara med och fightas om guldet även denna säsongen.

Spelare i Pixbo ler glatt

Såhär spelas SSL 2017

Serien består av 14 lag där de åtta bästa går direkt till slutspel. Totalt spelas 32 omgångar i grundserien där en vinst ger tre poäng. Sedan i slutspelet koras vinnaren som kan titulera sig Svenska Mästare. Förra säsongen åkte Warberg IC och Karlstad ut med en respektive två poängs marginal.

Intresset för innebandyn i Sverige är inte speciellt stort jämfört med fotbollen och ishockeyn. De bästa lagen har ett publiksnitt på 1200–1500 åskådare. Men vid specifika matcher har det varit upp emot 9000 på läktaren. Glöm inte att du enkelt kan följa innebandy via live stream!

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Artiklar