Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 dec, 2018

Streama innebandy – Live streams på nätet

En av de mer populära sporterna att utöva I Sverige är innebandy. Därför är det inte speciellt konstigt att en hel del människor även vill streama innebandymatcher på nätet.

Främst fokus är det på den svenska supeligan – SSL. Där spelas det varje säsong massor av matcher i både grundspelssäsongen, och vid slutspelet av SSL.

De allra flesta matcher kommer du att kunna se live med våra innebandy streams. Vi tipsar alla våra läsare om hur de kan ta dig vidare och se direktsänd innebandy. Oavsett om det handlar om SSL eller när de svenska landslaget spelar.

Vill du streama innebandy? Gör det med Unibet!

Sätt in pengar att spela med för att se massor av innebandy direkt!

SSL – Superligan

I Sverige så har vi en liga för de allra bästa innebandylagen. Där gör lagen upp varje år om att vinna SM-guldet. Den svenska innebandyligan kallas för Superligan, men kallas främst för SSL.

Här spelar välkända lag som t.ex. IBF Falun, FC Helsingborg, Pixbo Wallenstam, IBK Dalen m.m.

Som vi tidigare nämnde så är det störst intresse att streama SSL innebandy under slutspelet. Det betyder nödvändigtvis att det inte finns något intresse alls för grundsäsongen. Det finns gott om människor i Sverige som gillar att se innebandy på nätet under hela säsongen.

Sedan några år tillbaka så har TV4 startat med en satsning på att erbjuda innebandy streams på nätet.

Det har även varit möjligt för oss svenskar att se matcherna på TV. I vissa fall så erbjuder TV-kanaler från TV4s utbud matcherna. Det gäller då att du har rätt kanalpaket för att kunna se matcher från svenska Superligan i innebnady.

Hos flera av de bookmakers som vi rekommenderar dig så kan du streama sport. Även om deras sportutbud inte alltid är anpassat efter vad vi svenskar tycker om, så finns det chans att det går att streama innebandy även hos dem.

Svenska landslaget i innebandy

Utöver den svenska Superligan så finns det även ett intresse för att följa det svenska landslaget. Deras matcher är som mest viktiga när de spelar EM eller VM i innebandy.

Som en del av oss kanske redan vet så är Sverige ett av de lag som alltid tippas att vinna, eller åtminstone gå till final. Det är oftast Sverige och Finland som gör upp om att vinna pokalen, och kunna titulera sig som det bästa laget i världen, eller Europa.

Det finns många som vill se Sverige via live streams när de spelar mot andra landslag. Inte minst när de kommit fram till semifinal eller final i dessa stora internationella tuneringar. Trots att både Sverige och Finland har varit världsledande inom denna sport ett längre tag, så finns det nu allt fler nationer som slåss om att vara med i toppen av världens innebandy.

Stor sport i Sverige

Innebandy räknas till en av de sporter i Sverige som har flest utövare. Trots detta så anses det vara hyfsat svalt intresse för att se matcher live på arenorna, eller via live steams på nätet. Kanske är innebandy en sport som många hellre utövar, än att kolla på.

Något som har blivit känt för TV4 sedan de började sin satsning på att direktsända live innebnady är att det inte alltid är det enklaste. Innebandy är en sport där det går väldigt fort, och det kan ibland vara svårt att hänga med för ett otränat öga.

Dessutom så uppstår ett liknande problem som ofta förekommer när man ska streama bandy live. Det kan i vissa fall vara svårt att bollen. Speciellt när det finns spelare på planen som slår hårda passningar eller skjuter hårt.

Kolla in vår guide om hur du live streamar online.

Så spelas innebandy

Är du helt ny inom denna sport så kan det vara bra att veta hur den går till. Själva spelet och reglerna påminner mycket om ishockey. Fast med den stora skillnaden att de inte spelar på is eller har någon puck. Istället så spelar man innebandy inomhus, och istället för puck så använder man en ihålig boll.

Innebandy är även en sport som inte alls tillåter samma fysiska spel som ishockey. Det är okej att tacklas, men inte för hårt, och endast axel mot axel.

I övrigt så gäller det att göra fler mål än sin motståndare, likt som i många andra bollsporter.

Om du är intresserad av att läsa mer om regler som gäller för innebandy så finns det massor av hjälp att få ute på internet.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar