Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 18 apr, 2017

Brynäs IF – HV71: Live stream från SHL finalen

Vi har nu kommit långt bland våra SHL stream, och nu är endast två lag kvar i finalen. Dessa finallag som du kan streama är Brynäs IF och HV71. Självklart är det stort intresse för att se dessa matcher live. För vem vill egentligen missa när en vinnare över SHL ska krönas?

Så hur kan du få tillgång till dessa Brynäs – HV71 stream? Jo, du tar hjälp av vår enkla steg. Det kommer att direkt hjälpa dig att kunna streama finalen i hockey från SHL.

Att ta hjälp av våra råd kommer direkt kunna ta dig till en live stream som finns mellan BIF – HV71. Helt utan att betala så kan du starta din sändning och vara med när finalen i SHL ska spelas!

När spelas SM-finalerna i hockey?

Det finns ett matchschema som man kan följa om man är sugen på att se samtliga matcher från SHL-finalen. Dessa matcher kommer vi att samla för dig här nedanför. Det innebär att din enda uppgift kommer att vara att du ser till att du är ledig dessa dagar och tider. Detta för att kunna se Brynäs – HV71 stream på din TV.

Matcherna kommer att spelas som vanligt i bäst av sju matcher och det är det lag som först vinner fyra matcher som till sist kommer att få lyfta upp pokalen och kunna kalla sig för svenska mästare i ishockey 2017.

 • 16 april, kl. 15:15: HV71 – Brynäs
 • 18 april, kl. 19:15: Brynäs – HV71
 • 20 april, kl. 19:15: HV71 – Brynäs
 • 22 april, kl. 15:00: Brynäs – HV71
 • 24 april, kl. 19:15: HV71 – Brynäs
 • 27 april, kl. 19:15: Brynäs – HV71
 • 29 april, kl. 15:15: HV71 – Brynäs

Finalen mellan Brynäs – HV71 är avgjord. Du kan nu läsa mer om hur du kan se Brynäs – HV71 stream i SHL 2017.

Kan jag se finalen på TV?

Självklart så finns det även chans för dig som inte vill streama Brynäs – HV71 online att kunna se SHL-finalen på TV. På detta vis så behöver du inte ha någon dator eller mobil enhet för att se matchen. Istället så knäpper du bara på din TV, och väljer den kanal som visar SM-finalen i ishockey.

För att ha möjligheten till att göra detta så behöver du rätt kanalpaket. Det är inte alla utbud som kan erbjuda dig att se hockey. Därför behöver du först och främst veta vilka kanaler som kommer att sända finalmatcherna mellan Brynäs och HV71.

Nedan finns två av de kanalerna som lovat att de kommer sända alla finalmatcher i SHL på TV.

 • TV12
 • Cmore Hockey

TV12 är en kanal som ingår bland många svenskars standardutbud av TV-kanaler. Det innebär att många redan nu har tillgång att se matcherna i SHL direkt på TV.

Du kan även välja att köpa Cmore för att få ytterligare tillgång till SHL hockey. Detta TV-utbud som du får då är inte bara till för ishockey. Med hjälp av Cmore så kan du även se till att se Allsvenskan free live stream. Vilket passar många av de sportintresserad i Sverige som både följer Sveriges bästa ligor i både hockey och fotboll.

Lagen i SHL finalen

Det är som bekant två lag som har tagit sig hela vägen till finalen i SHL. Dessa två lag har slitit väldigt hårt under den sista månaden för att ta sig till den plats de är idag. Nu är det endast några få matcher av SHL säsongen som finns kvar.

Dessa sista matcher som finns kvar av säsongen är inte på något vis ointressanta. Tvärtom. Dessa matcher kommer att avgöra vilket lag som blir segrare av SM-guldet och där med blir historiskt. Samtidigt som ett av lagen Brynäs och HV71 kommer att sluta som tvåa. Som vi vet från föregående år så kommer ingen ihåg en tvåa speciellt länge.

Det råder nu en intensiv uppladdning inför dessa sista matcher från SHL. Detta för att spelet måste stämma nu innan finalen ska avgöras.

Nedan tar vi tempen, och kollar till lite förutsättningar hos lagen inför matcherna.

Brynäs IF

På ena sidan av isen så kommer Brynäs IF, eller BIF att ställa upp med sitt lag. Detta lag har haft en krokig väg till SHL-finalen. Senaste så spelade Brynäs IF samtliga av de 7 matcherna mot Frölunda för att kunna skilja lagen åt. Det indikerar på att det var en jämn matchserie som säkert tog mycket av krafterna från Brynäs IF.

I laget så har de å andra sidan många spelare som håller en god form. Inte minst de unga och pigga spelarna som tagit en plats i Brynäs under denna säsong.

Många experter har varit orliga över om Brynäs IF ska orka med alla de tighta matcher som det blivit nu det senaste. Det var längesen som spelarna i Brynäs fick pusta ut och vila inför en match. Däremot är det inget som alltid behöver ses som något nödvändigt. I flera fall så kan det vara bättre att hålla uppe formen genom att spela många matcher på rad.

Fördelar

 • Formstarkt lag
 • Högt självförtroende
 • Friska & pigga spelare

Nackdelar

 • Ingen vila på länge

HV71

Från Jönköping kommer HV71, och är det andra laget som du kan streama SHL-finalen 2017 hos. HV71 har haft ett starkt facit under slutspelet och slagit ut andra svenska hockeylag som hade i sikte att vara i en final.

HV71 har under hela slutspelet haft en hemmapublik som har ökat i storlek i takt med att laget tagit sig längre fram i SHL slutspelet i ishockey.

Senaste laget som HV71 slog ut i SHL varit Malmö IF. MIF fick se sig besegrade av HV71 efter att laget lyckades vinna 4 av 5 matcher. Det innebar att de inte skapade ett förakt för att möta HV71, utan även fick några dagars vila inför finalmatcherna. Frågan är nu om denna vila är något som gynnar dem, eller något som istället kommer att missgynna HV71.

Fördelar

 • Fler vilodagar än Brynäs IF
 • Fördel i försvar & målvakt
 • Starkt hemmalag

Nackdelar

 • Svårt att spela Powerplay/Boxplay

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar