Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 20 dec, 2017

Bitcoin betting

Det har blivit allt vanligare att handla med bitcoins eller annan cryptovaluta i Sverige. Därför är det ganska naturligt att det även finns bettingsidor som accepterar spelare som vill spela odds med bitcoins på nätet.

Här ska vi försöka täcka upp så mycket som möjligt som har med betting med bitcoins att göra. Vi kommer gå in på hur det fungera. Vilka bettingsidor du kan använda bitcoins på. Samt vad för typ av odds du kan använda bitcoins på.

Att spela med en cryptovaluta istället för ”riktiga pengar” är ett knep som är smidigt och kan gynna dig som spelare.

Spelbolag & odds med bitcoins

Bitcoins är den största utav alla cryptovalutor som finns på nätet. På senare år så har det blivit mycket populärt att använda sig av dessa alternativa valutor. Främst i syften för att investera eller tjäna pengar.

Det är en naturlig utveckling att flera nätbutiker, eller bettingsajter nu väljer att ta emot bitcoins.

loot bet logo

Det finns några sajter med odds som är förespråkare när det kommer till att ta emot cryptovalutor. Däremot känns det som många av de mest välkända spelbolagen har en bit kvar innan du kan spela odds med bitcoins på nätet.

Vi på Sportal har gjort en liten efterforkning kring vilka spelbolag som godkänner bitcoins. Vi kontaktade bettingsidor som bet365, Unibet, Nordicbet osv. Svaret var nästan likadant överallt.

De berättade för oss att de inte godkänner cryptovaluta i dagsläget, men att de jobbar på det. Det har nämligen varit flera spelare som önskar att kunna göra insättningar med bitcoins. Därför tror vi helt klar att det kommer bli allt vanligare att spelbolag & bettingsidor kommer ta emot bitcoins i framtiden.

Vi har fått dyka ganska djupt för att hitta bra bettingsidor som accepterar spelare som vill använda bitcoins på odds. En av dessa sajter är Loot.bet. En sida som har massor med spel på Esport, men även en del klassisk sport som fotboll, ishockey, tennis m.m.

Vi kommer självklart att uppdatera vår lista med sportsbooks och oddssidor som tar emot insättningar med cryptovaluta. Detta i fall det skulle bli möjligt hos någon av de spelbolag som vi idag rekommenderar.

Se till att inte missa att du kan använda dig av en oddsbonus på betting online när du registrerar dig hos en ny spelsajt!

Så fungerar det!

När du har hittat till en sida som erbjuder dig att spela på betting med bitcoins online. Då kan du gå vidare genom att skapa ett spelkonto hos den sajt du tänkt använda dig av.

  • 1. Hitta ett spelbolag som erbjuder bitcoins betting

Det är viktigt att du noterar att du behöver välja att du kommer använda dig av cryptovaluta i samband med din registrering, Därefter så kommer ett konto skapas åt dig som är specialiserat för insättningar med cryptovaluta.

  • 2. Registrera dig & välj bitcoins som din valuta

När du är klar med din registrering så kommer du enkelt kunna göra en insättning som vanligt. Den enda skillnaden är att du kan sätta in bitcoins på din bettingsajt istället för den valuta som du normalt sett använder.

  • 3. Gör insättning

När din insättning är inne på ditt spelkonto så kan du börja på allvar. Du går då som vanligt vidare till den sektion där din bettingsajt har lagt fram alla odds.

Det finns oftast inga begränsningar när det gäller sport & matcher som du kan spela på med bitcoins.

Du väljer sedan hur många bitcoins du vill använda som insats för ditt spel. Innan du lägger ditt spel så kommer du få fram hur mycket bitcoins som du kan vinna på ditt spel.

  • 4. Spela på odds som vanligt!

Varför bitcoins?

Som vi nämnde tidigare så har utveckligen av bitcoins gått stadigt uppåt sedan den lanserades 2009 av japanen Satoshi Nakamoto.

Anledningen till varför man skapade bitcoin var för att man skulle genomföra betalningar online utan en tredje part. Det nya betalningsättet revolutionerade valutamarknaden, och många människor såg sin chans att tjäna pengar genom att handla med den nya cryptovalutan.

Varför man ska använda bitcoins när man vill spela på betting för odds är den samma. Du slipper en tredje part som behöver godkänna dina betalningar och insättningar på nätet. Det går således väldigt fort att föra över, och ta emot bitcoins i ditt spelande.

  • Alltid snabba ut- & inbetalningar utan en tredje part

Som användare av Bitcoins så kan du alltid ha möjlighet att välja om du ska varqa anonym eller inte. Det är en av anledningarna till varför Bitcoins skapades, och varför den blivit såpass populär.

  • Möjlighet att föra över pengar anonymt

Värde för Bitcoins

Som alla andra valutor så går värdet och kursen för bitcoins upp pch ner för varje dag. Ett faktum är dock att värdet har ökat markant sedan starten.

Det är däremot mycket svårare att spekulera om hur värdet för bitcoins ska gå upp eller ner. Det är inte en vanlig valuta som man ofta kan förutspå. Kursen för hur värdet för bitcoins ökar påverkas av flera andra saker än vad en ”vanlig valuta” gör.

Skulle man ha ingående kunskaper om hur bitcoins kommer stiga eller minska i värde. Då kan man hos flera bettingsidor kunna spela på odds inom finans.

I flera fall så har spelbolagen valt att ta med bitcoins bland de alternativ som du kan betta på.

Vi känner till att både bet365 och Betsson har erbjudit sina spelare att betta på finans och börsen. Dessa två sidor rekommenderar vi dig för om du skulle vilja spela på valutor online.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar