Huliganfilmer

Många människor, främst unga män är intresserade av filmer som har med huliganism att göra. Många känner troligen igen en fanatism och passion som man kan ha för ett fotbollslag.

Det råder delade åsikter om huliganism. Vem är egentligen huligan? Är det alltid dåligt att vara huligan?

Vi har här tagit fram några tips på filmer som skildrar olika fotbollshuliganer och deras öden. I listan har vi handplockat filmer som du borde se om du gillar Green Street Hooligans.

Green Street Hooligan är den huliganfilm som får störst genombrott i världen. Många har blivit väldigt tagna av den historia som handlar om fotboll, kärlek, passion, och när saker går över sin gräns.

Vår topplista med huliganfilmer

I vår lista hittar vi både kända, och mindre kända huliganfilmer som handlar främst om fotbollshuliganism.

Trots att det är häftigt med slagsmål på film, så rekommenderar vi ingen att söka sig till huligan-kretsar. Många stunder som huligan kan säkert vara spännande och roliga. Däremot ska man alltid tänka på vad man gör, och respektera andra människor. Oavsett vilken hejarklack personen står i.

1. The Firm (2009)

En berättelse av den stora och berömda firman som supportade West Ham United. Filmen utspelar sig i ungefär samma tid och plats som Green Street Hooligan, men inte blivit riktigt lika känd. Vilket vi tycker är synd.

Filmen kanske skildrar mindre våld och action, men istället lagt ett stort arbete för att hitta rätt känsla i kulturen. Vi tror därför The Firm är en film som är bäst om man vill veta hur det egentligen såg ut i London efter matcher med West Ham United.

2. Green Street Hooligan (2005)

Ingen lär ha missat den legendariska filmen Green Street Hooligans. Där en nyfiken journalist av en ren slump hamnar i hjärtat av West Ham Uniteds firma – Green Street Elite. Till en början känns det mest tufft, och journalisten trivs i gemenskapen.

Han lär även snabbt att det inte är någon lek att vara huligan. Det är ständiga hot mot både sig, och sin firma. En firma man som huligan gör allt för.

3. I.D. (1995)

En något äldre film som handlar om en polis vars uppgift är att infiltrera en stor firma i England. Firma är känd för att innehålla mycket huliganer, som ser slagsmål efter matchen som ett måste.

Filmen visar hur enkelt det är att ryckas med i en gruppering, och hur stor en firmas plats kan ha för en huligan. Mycket sevärd film som ger en mycket realistisk bild om hur Engelsk läktarkultur såg ut under de ”värsta åren”.

4. The Football Factory (2004)

En mycket uppskattad och uppmärksammad film som återigen tar upp fotbollshuliganism i England. Denna gång så får vi följa med Tommy. En Chelsea-supporter som tagit sig till hans firma innersta kretsar.

Hans fru, och familj vet om att Tommy är djupt insatt i firman och vill att han ska lägga sig den bakom sig. Ett beslut som inte är så enkelt att ta. I filmen ser vi hur en firma kan påverka sitt privata liv, och vilka konsekvenser det kan få att vara allt för insatt i en firma i England.

5. Awaydays (2009)

En av de mest fina filmer det finns inom kategorin huliganfilmer. Här åker vi med några grabbar på deras bortamatcher. Den euforiska känslan av att tillsammans med andra skapa något stort.

Som uppväxt tonåring i det hårda och industriella England, helt utan några hjältar lär varit tufft. Därför fick man på egen hand hitta lokala hjältar, som man ser ger allt för att stödja.

6. Hata Göteborg

Den enda svenska filmen som tar upp fotbollshuliganism. Här får vi följa ett kompisgäng i Helsingborg som alltid söker sig till nya vägar i livet. Slagsmål, bråk och uppåtseende för Helsingborgs IF firma.

Här ser vi en skildring av hur det brukar se ut när gäng av barndomskompisar växer upp tillsammans, och märker av sina olikheter och drömmar i livet.

7. Cass (2008)

Ett möte mellan unga barn i England som börjar med glåpord och slagsmål, men slutar med en vacker vänskap där fotboll står i centrum.

Efter att fått höra rasistiska påhopp, så slutade allt med ett mindre slagsmål. Det var början på deras resa tillsammans i West Ham Uniteds våldsamma firma.

8. The Hooligan Wars

En film som visar hur pengarproblem, kärlek till fotboll och kriminalitet kan hänga i samman. När pengarna är slut, tar sig huvudpersonen till sin lokala firma för att söka hjälp.

Han blir då upptagen i firman och börjar med olagliga affärer som ska hjälpa han att betalar räkningar och försörja sin fru.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 100 000 evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

-

Ingen välkomstbonus

5. Rizk

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se