Huliganfilmer

MÄnga mÀnniskor, frÀmst unga mÀn Àr intresserade av filmer som har med huliganism att göra. MÄnga kÀnner troligen igen en fanatism och passion som man kan ha för ett fotbollslag.

Det rĂ„der delade Ă„sikter om huliganism. Vem Ă€r egentligen huligan? Är det alltid dĂ„ligt att vara huligan?

Vi har hÀr tagit fram nÄgra tips pÄ filmer som skildrar olika fotbollshuliganer och deras öden. I listan har vi handplockat filmer som du borde se om du gillar Green Street Hooligans.

Green Street Hooligan Àr den huliganfilm som fÄr störst genombrott i vÀrlden. MÄnga har blivit vÀldigt tagna av den historia som handlar om fotboll, kÀrlek, passion, och nÀr saker gÄr över sin grÀns.

VĂ„r topplista med huliganfilmer

I vÄr lista hittar vi bÄde kÀnda, och mindre kÀnda huliganfilmer som handlar frÀmst om fotbollshuliganism.

Trots att det Àr hÀftigt med slagsmÄl pÄ film, sÄ rekommenderar vi ingen att söka sig till huligan-kretsar. MÄnga stunder som huligan kan sÀkert vara spÀnnande och roliga. DÀremot ska man alltid tÀnka pÄ vad man gör, och respektera andra mÀnniskor. Oavsett vilken hejarklack personen stÄr i.

1. The Firm (2009)

En berÀttelse av den stora och berömda firman som supportade West Ham United. Filmen utspelar sig i ungefÀr samma tid och plats som Green Street Hooligan, men inte blivit riktigt lika kÀnd. Vilket vi tycker Àr synd.

Filmen kanske skildrar mindre vÄld och action, men istÀllet lagt ett stort arbete för att hitta rÀtt kÀnsla i kulturen. Vi tror dÀrför The Firm Àr en film som Àr bÀst om man vill veta hur det egentligen sÄg ut i London efter matcher med West Ham United.

2. Green Street Hooligans (2005)

Ingen lĂ€r ha missat den legendariska filmen Green Street Hooligans. DĂ€r en nyfiken journalist av en ren slump hamnar i hjĂ€rtat av West Ham Uniteds firma – Green Street Elite. Till en början kĂ€nns det mest tufft, och journalisten trivs i gemenskapen.

Han lÀr Àven snabbt att det inte Àr nÄgon lek att vara huligan. Det Àr stÀndiga hot mot bÄde sig, och sin firma. En firma man som huligan gör allt för.

3. I.D. (1995)

En nÄgot Àldre film som handlar om en polis vars uppgift Àr att infiltrera en stor firma i England. Firma Àr kÀnd för att innehÄlla mycket huliganer, som ser slagsmÄl efter matchen som ett mÄste.

Filmen visar hur enkelt det Ă€r att ryckas med i en gruppering, och hur stor en firmas plats kan ha för en huligan. Mycket sevĂ€rd film som ger en mycket realistisk bild om hur Engelsk lĂ€ktarkultur sĂ„g ut under de ”vĂ€rsta Ă„ren”.

4. The Football Factory (2004)

En mycket uppskattad och uppmÀrksammad film som Äterigen tar upp fotbollshuliganism i England. Denna gÄng sÄ fÄr vi följa med Tommy. En Chelsea-supporter som tagit sig till hans firma innersta kretsar.

Hans fru, och familj vet om att Tommy Àr djupt insatt i firman och vill att han ska lÀgga sig den bakom sig. Ett beslut som inte Àr sÄ enkelt att ta. I filmen ser vi hur en firma kan pÄverka sitt privata liv, och vilka konsekvenser det kan fÄ att vara allt för insatt i en firma i England.

5. Awaydays (2009)

En av de mest fina filmer det finns inom kategorin huliganfilmer. HÀr Äker vi med nÄgra grabbar pÄ deras bortamatcher. Den euforiska kÀnslan av att tillsammans med andra skapa nÄgot stort.

Som uppvÀxt tonÄring i det hÄrda och industriella England, helt utan nÄgra hjÀltar lÀr varit tufft. DÀrför fick man pÄ egen hand hitta lokala hjÀltar, som man ser ger allt för att stödja.

6. Hata Göteborg

Den enda svenska filmen som tar upp fotbollshuliganism. HÀr fÄr vi följa ett kompisgÀng i Helsingborg som alltid söker sig till nya vÀgar i livet. SlagsmÄl, brÄk och uppÄtseende för Helsingborgs IF firma.

HÀr ser vi en skildring av hur det brukar se ut nÀr gÀng av barndomskompisar vÀxer upp tillsammans, och mÀrker av sina olikheter och drömmar i livet.

7. Cass (2008)

Ett möte mellan unga barn i England som börjar med glÄpord och slagsmÄl, men slutar med en vacker vÀnskap dÀr fotboll stÄr i centrum.

Efter att fÄtt höra rasistiska pÄhopp, sÄ slutade allt med ett mindre slagsmÄl. Det var början pÄ deras resa tillsammans i West Ham Uniteds vÄldsamma firma.

8. The Hooligan Wars

En film som visar hur pengarproblem, kÀrlek till fotboll och kriminalitet kan hÀnga i samman. NÀr pengarna Àr slut, tar sig huvudpersonen till sin lokala firma för att söka hjÀlp.

Han blir dÄ upptagen i firman och börjar med olagliga affÀrer som ska hjÀlpa han att betalar rÀkningar och försörja sin fru.

SPONSRAD | För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgÄngen till live streams kan variera emellan olika lÀnder | IP-restriktioner kan gÀlla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 100 000 evenemang via livestream varje Är. Notera att de immateriella rÀttigheterna att sÀnda sÄdanaevenemang via livestream vanligtvis Àgs pÄ landsnivÄ och dÀrför, beroende pÄ var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se pÄ grund av sÄdana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett sÀrskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke pÄ var dittland Àr belÀget, att du Àr berÀttigad att se evenemanget i frÄga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka pÄ TjÀnster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att dÀrefter vÀlja Kontakta oss.

1. Bet365

OmsÀttningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

OmsÀttningskrav: Utan omsÀttningskrav!

SÀtt in 100 kr - fÄ 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen vÀlkomstbonus

4. Guts

OmsÀttningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

OmsÀttningskrav: Utan omsÀttningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehÄll | Regler & villkor gÀller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se