Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 24 jul, 2019

Arsenalsupportrarna: ”Kroenke måste agera nu”

På senaste tiden har en del Arsenal-supportrar ifrågasatt Stan Kroenkes inställning till klubben och att något måste göras åt detta, omedelbart.

Somliga Arsenal-fans hade påbörjat en protestaktion med titeln ”WeCareDoYou”. Protesten uttrycktes i ett öppet där brevet och som även blev undertecknat av klubbens största supporterföreningar. Syftet med aktionen är att uppmärksamma de upplevda missnöjdheterna med klubbens ägare. Man ifrågasatte sättet Kroenke finansierade klubben efter varje säsong och att en förändring behövde ske vid den fronten, genast.

Man menar att Arsenal kan bli bland de bästa ifall pengarna inte hade varit ett hinder. Det har gått så långt att det har börjat klia i supportrarnas fingrar. Supportrarna har tröttnat på det slentrianmässiga ”sluta upp på fjärdeplats”-säsongerna. Istället vill man se nya spelare i de rödvita tröjorna, man vill ha lite mer kvalité helt enkelt.

Personligen tycker jag att det öppna brevet blev en realisering i sig. Man uppmärksammade något viktigt och då har man gjort det. Klart. Men vad som hände efter det är något som särskilt förvånade mig. Jo, Kroenke familjen valde att svara det öppna brevet beståendes av ett långt svar från Kronekes son, Josh Kroenke. I brevet menade Josh att Arsenal-supportrara inte hade något att vara rädda över och i brevet gav Josh ett stort löfte som ska äga rum inom en kort tid. Vad löftet från Josh Kroenke var för något har vi ingen aning om. Allt vi vet är att något stort skulle hända. Det gav iallafall supportrarna något att stå på.

På senaste tiden har det gått runt rykten om att Arsenal egentligen inte har 40 miljoner pund att spendera denna sommar (vilket är extremt lite för att vara en klubb som Arsenal). Istället menade man att Arsenal hade 120 miljoner pund att spendera denna sommar enligt Sky Sports. Jaha. Häromdagen gick Unai Emery med ett märkligt uttalande – i positiv bemärkelse. Enligt Daily Telegraph utlovar Unai Emery stora investeringar där han sade att målet var att få in ”tre, fyra spelare” för att förbättra laget. Dessa spelare menade han skulle vara ”riktigt dyra”.

Om löftet inte går i uppfyllelse kan detta utmynna i något riktigt stökigt. Klubben kan tappa anseende och känslan för klubben kan sättas på prov. Supportrarna vill tillsammans gå mot nya höjder, men om ägaren går i en annan riktning kan det kännas lite naivt att tro att man plötsligt kommer vinna titlar. Att man känner ”Är det värt att heja när saker och ting ser ut såhär?”.

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar