Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 29 apr, 2019

Arsenalspelarna behöver nya psykologer

Arsenalspelarna har en tendens att kunna överraska med skrällar och bristande prestationer tätt intill prestationer där de spelar med finess. Senast har Arsenal förlorat tre bortamatcher i rad, mot medelmåttiga lag i Premier League. Då börjar man ju tänka ifall det finns en psykisk/mental förklaring till detta.

De bästa spelarna har alltid ett starkt psyke inför varenda match. Lionel Messi och Cristiano Ronaldo verkar aldrig tappa sin form, just på grund av bra träning och ett gott psyke. Ett gott psyke leder helt enkelt till bättre prestationer.

Bortamatcher. Det är något Arsenal inte klarar av. Om de hade varit bättre på bortamatcher hade kunnat vara på minst tredje plats. Efter arton spelade bortamatcher har Arsenal enbart lyckats vinna fåtala sex gånger, och förlorat totalt åtta. De har alltså förlorat mer än vad de vunnit på bortaplan. Men det tar inte slut där, de har även spelat fyra oavgjorda. Men varför är Arsenal så dåliga på att spela på främmande mark?

Unai Emery har upprepade tillfällen visat och även rent ut sagt att han jobbar mycket med att hålla spelarna ”lugna” på plan. Han vill helt enkelt inte att spelarna ska gå upp i panik, vilket i sin tur leder till fel beslut. Att spela kontrollerat och lugnt, är ekvivalent med ett skickligt spel. Det håller jag helt och hållet med om, men jag tror inte det räcker Emery. Tyvärr. Jag tror det behövs mer än så, jag tror att man behöver byta ut klubbpsykologerna, för de verkar verkligen inte göra ett gott jobb.

Mustafi är ett bra exempel på en spelare som behöver prata ut. Vid flera tillfällen har vi sett att Mustafi gör dumma misstag, antagligen för att han är nervös och gör något impulsivt. Kanske behöver han sitta ner och få tips hur han kan kontrollera det. En ny psykolog tror jag hade varit ett bra botemedel.

Allt som allt tror jag att Arsenalspelarna, som titeln lyder, behöver nya psykologer. Ja psykologer som skickligt kan jobba med deras innersta tankar och rädslor på plan, och jobba med att känna sig trygg när man är långt hemifrån. För jag tror att det är först när man tagit tag i sådana saker innan man kan börja prata annat.

Läs gärna också:

Ahmed Kheniab

Ahmed Kheniab började arbeta för Sportal sommaren 2018, och är vår Premier League-expert. Utöver att bevaka den engelska fotbollen tar Ahmed hand om speltips på matcher från hela Europa. Han brinner för att analysera matcher och har stora kunskaper om den taktiska delen av fotbollen.

Ahmed är dessutom en väldigt skicklig FIFA-spelare som bland annat vunnit en större FIFA-turnering i Örebro.

85 Artiklar