Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 4 dec, 2019

10 aktiva spelare med flest mål i sina karriärer

Hur bra koll har du på fotbollsvärldens största målskyttar? Testa dig själv i vårt quiz!

Fotbollsvärlden har sett många målskyttar komma och gå genom åren. Gunnar Nordahl på 1950-talet, Pelé omkring samma tid och även kort därefter, Diego Maradona på 1980-talet.

Sedan kom 1990-talet som lät oss njuta av Roberto Baggio, George Weah och Gabriel Batistuta. Därefter 00-talet och målskyttar som Thierry Henry, Filippo Inzaghi och Ruud van Nistelrooy.

Nu har de där gamla herrarna lagt skorna på hyllan, men vi får stället se andra stora målskyttar leverera i år efter år, match efter match.

Vi har här gjort ett quiz där din uppgift går ut på att gissa vilka de 10 främsta målskyttarna är, bland de spelare som fortfarande är aktiva. Att skriva in Francesco Totti eller David Trezeguet är alltså inte på tapeten.

Romelu Lukaku, Harry Kane och Ciro Immobile är alla stora målskyttar, men ingen av dem har gjort tillräckligt många mål för att ta sig in på denna topplista. Faktum är att endast två av de tio spelarna på listan väntas spela i EM 2020, då några av de andra namnen blivit för gamla och där hälften av gänget kommer från Sydamerika. Här kan ni förresten läsa om hur ni gör för att streama fotbolls-EM 2020 online.

För att ge er en liten ledtråd har vi skrivit in vilken världsdel respektive spelare är ifrån. På så sätt får ni det något enklare när ni ska gissa spelarna.

Det går på tid – ni har bara 6 minuter på er – och för att få fram era svar ska ni skriva in varje spelares efternamn, eller fulla namn, i rutan nedan. Lycka till!

Här kan ni testa några av våra tidigare fotbollsquiz. Bland annat har vi gjort ett quiz med 10 allmänna frågor om Champions League, både historiska och aktuella frågor. Du kan även testa ditt minne gällande målskyttar mellan Real Madrid och Barcelona, eller se hur många av de 23 spelarna du minns från Sveriges EM-trupp 2016.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar