Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 25 maj, 2016

Östersunds FK mot Malmö FF: Serieledande Malmö FF tar emot nykomling

Hur kan du se Östersunds FK mot Malmö FF online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i Allsvenskan.

Leder ligan

Malmö FF är tippade att stå som allsvenska slutsegrare när säsongen summeras i höst, men i inledningen av säsongen uppträdde man inte alls som ett topplag, och åkte på några tunga förluster.

Nu ser dock Allan Kuhn ut att ha fått ordning på sitt manskap, som har klättrat upp på Allsvenskans förstaplats. På lördagseftermiddagen har de formstarka skåningarna en gyllene chans att ta tre ytterligare poäng, i jakten på den allsvenska titeln.

Det är längre inte någon aktuell match som vi skrivit om här. Om du behöver mer hjälp för att streama Malmö FF – Östersund i Allsvenskan 2019.

15 poäng

Östersund har varit en frisk fläkt i den allsvenska säsongsinledningen. Laget, som gör sin allra första säsong i Allsvenskan, har spelat på ett sätt som inte är vanligt att se hos en nykomling. Deras possessionspel med korta passningar har ofta burit frukt i säsongsinledningen.

Efter elva spelade omgångar står Östersund på 15 poäng, och ligger på tionde plats. Östersund är en av de tippade nedflyttningskandidaterna, men man har fem poäng ner till kvalplats, och ytterligare fem poäng ner till nedflyttningsplats. Så det finns all anledning för Östersund att se positivt på säsongsinledningen.

Tre raka segrar

Sedan Malmö FF åkte på en tung derbyförlust borta mot Helsingborg, har allt pekat spikrakt uppåt för de himmelsblå skåningarna. Laget har sedan dess radat upp tre raka segrar, och kunnat jaga ifatt IFK Norrköpings försprång i tabelltoppen.

Senast var det Falkenberg FF som kunde avfärdas. Förra säsongen bjöd Malmö FF och Falkenberg på två nervkittlande möten, men så blev inte fallet denna gång. Efter bara tolv minuter var mötet avgjort, sedan Rosenberg och Kjartansson gjort ett varsitt mål, och befäst Falkenbergs position som jumbo ytterligare.

Blev krossade

Efter att imponerande ha besegrat IFK Göteborg, och sedan kryssat borta mot Helsingborg, var Östersund sugna på nya poäng när man gästade GIF Sundsvall på Norrporten Arena.

Matchen skulle dock visa sig bli en riktig mardröm för Östersund. Efter att ha legat under med 1-0 i paus, föll man igenom totalt i andra halvlek. Efter att GIF Sundsvall haft stor uppvisning i den andra halvleken, skrevs slutresultatet till 5-0.

När spelas matchen mellan Östersunds FK och Malmö FF?

Matchen i Allsvenskan mellan Östersunds FK och Malmö FF spelas klockan 16:00 lördagen den 28 maj.

Östersund hoppas kunna lägga förra omgångens magplask bakom sig genom att göra en bra hemma på Jämtkraft Arena. Motståndet är dock av allra svåraste slag, och Malmö FF har i de senaste omgångarna visat att de blir att räkna med i den allsvenska toppstriden.

Vi har tidigare under säsongen sett Malmö FF åka på ett par skrällförluster, mot både GIF Sundsvall och Jönköpings Södra. Det är det Östersund måste ha med sig i bakhuvudet när tar emot Malmö FF, i vad som utifrån ser ut som en väldigt svår uppgift.

Vi vet ju dock sedan tidigare att Östersund inte får skrämselhicka av att möta storlagen, och att de inte är en vanlig nykomling. Allt kan därför hända på lördag.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar