Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 26 maj, 2016

IFK Norrköping mot Elfsborg: De regerande mästarna tar emot Elfsborg

Hur kan du se IFK Norrköping mot Elfsborg online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i Allsvenskan.

Ligger tvåa

IFK Norrköping stod för en av den svenska fotbollshistoriens största skrällar förra säsongen när man vann Allsvenskan. I år har mästarna visat att de blir att räkna med även denna säsong.

På de elva inledande matcherna har IFK Norrköping samlat ihop 23 poäng, och det är bara en färre än serieledande Malmö FF. Mycket tyder därför på att IFK Norrköping kommer vara med och slåss i den allsvenska toppstriden även denna säsong.

Två raka kryss

Från de två senaste omgångarna har Norrköping bara fått med sig två poäng, vilket har gjort att Malmö FF har kunnat överta serieledningen. I förrförra omgången såg man ut att få med sig alla tre poängen från sitt möte med IFK Göteborg på Gamla Ullevi, men med bara några minuter kvar att spela kunde Emil Salomonsson fastställa slutresultatet till 2-2.

I förra omgången kryssade man återigen, denna gång mot en av seriens stora sensationer, Örebro SK. Örebro tog ledningen redan efter 18 minuter genom Maic Sema. Men då klev Norrköpings skyttekung Emir Kujovic in i handlingarna, och såg med sina två mål till att Norrköping ledde i paus.

Med en kvart kvar att spela av matchen kunde dock Daniel Gustavsson kvittera för Örebro SK, och såg till att Norrköping kryssade ytterligare ett möte.

Hämtat sig efter tung inledning

Elfsborg fick en tuff inledning på den allsvenska säsongen, och sjönk snabbt ner mot botten av tabellen. Sedan dess har man dock lyckats få bättre ordning och reda i sitt spel, och man har kunnat klättra upp till en godkänd sjunde plats.

I förrförra omgången tog man en stark bortaseger, när man besegrade GIF Sundsvall med 3-1, på Norrporten Arena. I omgången därpå fick man med sig en poäng från ett nervkittlande möte med Jönköpings Södra.

I ett svängigt möte såg det ut som att Elfsborg hade avgjort när Viktor Prodell ordnade 3-1 till boråsarna, i matchens 68:e minut. En snabb reducering följde dock av Jönköpings Södra och det var nerv i matchen igen.

När sedan Marcus Rohdén blev utvisad med mindre än tio minuter kvar av matchen kunde gästerna Jönköpings Södra mäkta med en slutforcering. Slutforceringen gav frukt, när Pawel Cibicki fastställde slutresultatet till 3-3. Det var givetvis ett blytungt poängtapp för Elfsborg, som hade tre poäng inom räckhåll.

När spelas matchen mellan IFK Norrköping och Elfsborg?

Matchen i Allsvenskan mellan IFK Norrköping och Elfsborg spelas klockan 17:30 söndagen den 29 maj.

Elfsborg var förra säsongen IFK Norrköpings stora skräckmotståndare. När lagen möttes på Östgötaporten överraskade Elfsborg stort, och fick med sig en imponerande 4-0-seger till Borås. På Borås Arena vann Elfsborg med 3-2.

Det är IFK Norrköping som under säsongsinledningen varit det bättre av lagen, men med förra säsongens möten lagen emellan, ska vi nog inte räkna bort Elfsborgs segerchanser.

Bet365 Live Streaming

Bild: Magnus.bark

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.