Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 4 maj, 2011

Han är positiv och tror på det här

Under Kebba Ceesays drygt fyra år i Djurgården har det aldrig stormat så mycket som nu. Försvararen har visserligen varit med om tränarbyten i klubben, men de senaste dagarnas kaotiska omorganisering tar priset.

Samma dag som sportchef Stefan Alvén tvingats avgå på grund av hot presenterade sig den nya managern Magnus Pehrsson för spelarna på träningsanläggningen på Kaknäs.

– Vi träffade honom idag. han kommer in i en situation som inte är den bästa men han skulle ju in förr eller senare. Det har gått tungt för laget men det här känns bra, säger Kebba Ceesay till Sportal.se.

– Men vi försöker samtidigt att inte sväva iväg för mycket. Nu är vi i den situationen vi är. Men det första intrycket av Magnus är bra och han vet verkligen vad han vill, det är en av de viktigaste aspekterna. Man måste veta vad man vill, han är verkligen positiv och tror på det här.

En av de tyngsta bitarna som nu hamnat i Magnus Pehrssons knä är försvarsspelet. Trots att laget filat mycket på defensiven under vintern har laget släppt in många billiga och matchavgörande mål.

– När folk talar om försvarsspel är det ofta backlinjen de avser, men det handlar om alla elva spelarna på planen och det har givetvis inte varit tillräckligt bra. Samtidigt har vi haft många chanser och inte lyckats sätta dit bollen.

I backlinjen då?

– Vi känner ju varandra allihopa och jobbar på det varje dag. Det har helt enkelt inte gått så bra.

Ceesay är en av spelarna som varit längst i klubben. Han kom till klubben från Brage för drygt fyra år sedan men har inte utvecklats så mycket som varken han själv eller klubben önskat.

– För min egen del har det gått okey den här säsongen. Men det är svårt att säga att det känns bra när laget ligger sist i tabellen. Jag har mycket mer att ge.

– Under mina snart fem säsonghar det gått upp och ner, både för mig och laget. Jag har kontrakt den här säsongen och nästa men det är ingenting jag tänker på. Jag gör mitt bästa hela tiden och vill ta nästa steg. Men vilket det steget blir har jag inte tänkt på.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar