Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 20 apr, 2012

Hade jag bosatt mig i Åtvidaberg vette fan hur allt hade gått…

För en 22-årig kille som växt upp i norra Stockholm är AIK ett ganska självklart alternativ när det kommer till att välja fotbollslag. Det var inget undantag för Magnus Eriksson. 2006 började han spela för klubben, men blev utlånad till Väsby 2008. Säsongen 2010 blev han uppmärksammad av Åtvidaberg, och då blev valet enkelt.

– Åtvidaberg visade största intresset för mig. Jag ville till ett spelande lag, på förhand vet man ju aldrig hur det kommer funka men idag vet jag att jag valde helt rätt, säger Magnus Eriksson.

Åtvidaberg är en liten ort strax söder om Linköping. Magnus är, liksom resten av laget, bosatt i just Linköping.

– Hade jag bosatt mig i Åtvidaberg vette fan hur det hade gått, säger han och skrattar. 

– Alla grabbarna i laget bor i Linköping så det är kul. Jag trivs jättebra i Åtvidaberg, och trivs man i laget trivs man även utanför. Det är stor skillnad på Linköping jämfört med Stockholm vilket är skönt. Jag behövde en nytändning, ville komma bort från Stockholm och alla mönster. Jag var omringad av samma människor som sa samma saker hela tiden, så jag behövde verkligen bryta upp, fortsätter han lite allvarligare.

Åtvidaberg spelade i Superettan förra året, men vann och tog sig upp i Allsvenskan. Efter fyra spelade omgångar i år ligger laget nu på första plats i tabellen, efter att ha gjort hela tolv mål på de tre första matcherna.

– Vi är ett jättebra fotbollslag. Vi är ett spelande lag som hjälper varandra. VI har väldigt kul utanför fotbollen också vilket nog gör ganska mycket, säger Magnus, eller ”Mange” som han själv kallar sig.

– Ni släppte ju en väldigt uppmärksammad låt precis innan premiären av årets allsvenska, den kanske har sporrat er?

– Haha ja, eller hur! Det var en rolig grej bara, det händer ju inget sådant i något annat lag så det blev vi som fick bryta mönstret. Det var kul, skrattar Magnus.

Låten heter ”Åtvids år” och har över 200 000 visningar på Youtube. Med glimten i ögat driver Åtvidaberg med andra allsvenska lag och spelare och hyllar samtidigt sig själva, med mittbacken Tom Pettersson på sång och gitarr.

Men i senaste matchen mot Mjällby tog segersviten slut för Åtvidaberg, när de förlorade matchen med 2-0. 

– Man ska inte skylla ifrån sig, men det var ett ruskigt felbeslut av domaren att ta fram det röda kortet mot (Alberis) da Silva. Det präglade hela matchen. Vi blev irriterade och kunde inte fokusera som vanligt. Jättetråkigt, men förhoppningsvis får vi tillbaka sådana domslut senare under säsongen, säger Magnus. 

I morgon (lördag) tar Åtvidaberg emot de regerande mästarna Helsingborg hemma på Kopparvallen.

– De är ett bra lag och kommer bli en jätterolig match. Jag tror att vi har god chans att ta poäng, vi är hemmastarka och kommer nog kunna skrälla mot många fler lag i Allsvenskan, avslutar Magnus Eriksson. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1635 Artiklar