Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 25 sep, 2012

Guldet har alltid varit vårt huvudsakliga mål

Celso Borges anlände som en frälsare till AIK inför säsongen och spåddes bli precis den storspelare som laget behövde för att vara med och slåss om guldet i höst.

Efter en lite trevande start – där hela AIK hade problem att hitta flytet – har Borges blommat ut mer och mer ju längre säsongen har lidit. Nu som mittfältare lyser costaricanen som aldrig förr.

– Det känns riktigt bra på mittfältspositionen också. Men det viktigaste är att jag får spela, säger Borges till Sportal.se. Vi ändrade lite på min position under säsongen, men det var ingenting nytt för mig. Jag har spelat på mittfältet tidigare också.

– Det känns väldigt bra för mig, men mycket har att göra med att laget spelar så bra. Då blir det lättare för mig också. Vi är ett vinnande lag, det märks på varje träning och i allt vi gör.

I somras talade allt för att Elfsborg skulle springa hem Allsvenskan. Men efter de senaste omgångarna är det fler som faktiskt tror på nya serieledarna BK Häcken och formstarka AIK.

– Guldet har alltid varit det huvudsakliga målet, bekräftar Borges inför toppmatchen mot Elfsborg imorgon.

– Det är underbart att få spela matcher som är speciella och som betyder så mycket. Jag tror att det kommer att bli en kamp om vilket lag som tar tag i bollinnehavet. Elfsborg har fantastiska mittfältare så det gäller att spela aggressivt.

Matchen mot Elfsborg blir en av de största elddopen för AIK den här hösten. Vinner Andreas Alms lag här blir man livsfarliga i guldstriden.

– Hela laget, tränarstaben och fansen glöder. Vi har en lagom portion självförtroende och har stora chanser att vinna guldet i november. Men vi kan bara nå dit genom att vara ett lag.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar