Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 26 maj, 2013

Göteborg har gått tillbaka till något de är vassa på

– Vi har börjat med vårat grundspel, försvarsspelet. Vi har lagt mycket tid och kraft på försvarsspelet, sa Nordin Gerzic tidigare till Sportal.

Försvarsfokuset har gett framgång: Blåvitt har endast släppt in sex mål på tio allsvenska matcher och ligger tvåa. På söndag kan de vinna svenska cupen – och en plats i Europa League:s kvalspel.

I vägen står Djurgården som ska försöka stoppa det favorittippade Göteborgslaget.

– Jag antar att de backar hem och vill att vi ska göra misstag som de kan ställa om på. De provade en annan taktik förra året och det funkade inte så nu har de gått tillbaka till något som de är väldigt vassa på och det är väl inte så konstigt. Vi vet hur vi ska stoppa dem, eller i alla fall hur vi har tänkt att vi ska göra det, säger Mattias Östberg till dif.se.

Krislaget Dif har fått ny luft under vingarna med nya tränaren Per-Mathias Högmo. Om det räcker för att besegra IFK Göteborg återstår att se.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1752 Artiklar