Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 21 sep, 2012

Gör vi så, då vinner vi ligan

I hällande regn blev Djurgården utspelade av ett Häcken som lyste av självförtroende. 3-0 blev det till gästerna som nu gick upp i tabelledning, en poäng före Elfsborg. Trepoängaren blev den åttonde på de nio senaste matcherna och tränare Peter Gerhardsson var väldigt nöjd med sitt lag efter matchen.

– Vi var det bättre laget idag. Vårt försvarsspel idag är riktigt bra, vi är aggressiva och vinner tillbaka bollen, och genom det får vi giftiga kontringslägen. Det kan se enkelt ut, men det är ett jättejobb som läggs ner hela tiden på det här. Vi lyckas vinna en jättesvår bortamatch, och jag tycker att vi gör det på ett utmärkt sätt, säger han till Csports.

Häcken visade tidigt vad de var ute efter och Djurgården hade egentligen inte mycket alls att säga till om. Föra målet kom dock först efter 35 minuter, Dioh Williams drog iväg ett skott som touchade Björn Anklev och ställde Kenneth Höie. Målskytten själv tycker överlag att hela laget gjorde en bra första halvlek.

– Vi ligger rätt i positionerna och tar alltid det defensiva först. Jag tycker inte att vi ska ändra för mycket inför andra halvlek, bara smågrejer som att inte tappa boll och så, sa han i halvtid.

Andra målet kom drygt tio minuter in i andra halvlek. Kari Arkivou kommer med fart på vänsterkanten och slår ett inspel efter marken till Majeed Waris, samtidigt som Rene Makondele söker sig centralt in i banan och får med sig Djurgårdens Peter Nymann Mikkelsen och skapar yta. Waris spelade sedan fram till Dioh Williams som kunde göra 2-0.

När åtta minuter återstod av ordinarie matchtid slog sedan Majeed Waris till med sitt 19:e mål i årets allsvenska. En passiv Djurgårdsbacklinje lät Häcken komma rättvända gång på gång och Häcken var helt enkelt hetare än Djurgården på både första- och andralägen matchen igenom.

– Vi gör fel saker och spelar ett avvaktande spel. Häcken var bättre än oss idag, vi blev av med bollen för ofta och vi söker för svåra lösningar. Nu måste vi börja jobba hårdare, och vara lite rakare och ha lite mer framåtanda i passningsspelet. Framförallt måste vi också täppa till bakåt, det är det allra viktigaste. Vi har släppt in sex mål på två matcher, det håller inte, säger Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson efter matchen.

Nu leder Häcken guldstriden med en poäng, dock har man en match mer spelad än Elfsborg, Malmö och AIK.

– Inför varje match är alla väldigt motiverade vilket är väldigt bra. Vi hjälper varandra, individuellt känner jag mig stark och jag har bra självförtroende. Nu leder vi ligan vilket är väldigt bra, vi har stor chans att vinna allt. Vi måste koncentrera oss på att vinna alla matcher, gör vi det är jag säker på att vi vinner ligan, säger en glad Majeed Waris till Csports.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar