Gustaf Rauer photo
Gustaf Rauer

- 19 jan, 2021

Genomgång: Dessa klubbar jagar supertalangen

Mittbacken är ett hett villebråd för flertalet storklubbar.

Den 21-årige mittbacken Anel Ahmedhodzic spelar till vardags i Malmö FF, men han har växt ur den allsvenska kostymen. Med sin storlek (1.92cm) blandat med sin snabbhet är han ett hett villebråd för klubbar världen över som ser potentialen hos malmöiten. Under den föregående säsongen visade unge Ahmedhodzic prov på internationella kvaliteter med sin fina passningsfot och öppnade upp anfall för skåningarna i flera matcher. Även i det Bosniska landslaget, som han har valt att representera, har han varit bofast och spelat två matcher på kort tid. Nu står han inför flera anbud att vänta och många intressenter som knackar på hans dörr. Vi ger er en genomgång om de olika storklubbarna det har ryktats om hitintills och som kan komma att knyta till sig supertalangen, men även en egen reflektion om en möjlig framtida destination.

Atalanta:

  • Den italienska uppestickarklubben har varit en stor fröjd att se på under tränare Gian Piero Gasperini med sin stora frenesi och anfallslusta. Deltog i Champions League under den förra säsongen och visade sig vara allt annat än en slagpåse och slog bland annat ut Valencia ur åttondelsfinal. Laget har parkerat i toppskicket i Serie A de senaste åren genom en noggrann scouting och utveckling av mer eller mindre okända fotbollsspelare där inte många trodde på succé på förhand. Enligt flera medier har Atalanta varit och dragit i Ahmedhodzic ett antal gånger under vintern utan någon större framgång. Hade varit ett bra steg för 21-åringen i sin taktiska utbildning och skulle säkerligen få en hel del speltid.

Chelsea:

  • En av de allra första klubbarna det pratades om var den engelska storklubben. Klubben har många ryska oligarkpengar på banken som de kan kasta på Malmö FF om de väljer att gå ”all-in” på att värva Ahmedhodzic och menar allvar. Mittbacken hade förmodligen gått för en stor summa om Chelsea tänker satsa på honom och han en stor löneförhöjning, något han inte hade fått i de andra klubbarna det pratats om. En stor nackdel med detta valet av steg är att Ahmedhodzic förmodligen blivit del av den utlånings-karusell, som de har historik av att besitta, och blivit utlånad om inte vid ankomst till London så strax därefter.

Milan:

  • Med Emil Roback, Lukas Björklund och Zlatan Ibrahimovic redan i klubben hade Ahmedhodzic blivit en del av en ”svenskklubb” och säkerligen få sina chanser när Milans danske mittback Simon Kjær behöver vilas eller är skadad, vilket händer då och då. Kjær har en historik av att vara skadedrabbad under sin långa karriär och Ahmedhodzic hade fått sina chanser därigenom. Ett mittlås bredvid italienske Alessio Romagnoli och ett lag som ser bättre och bättre ut för varje match med Ibrahimovic på planen skulle 21-åringen passat in utmärkt och utvecklats ytterligare. Trots en ansträngd ekonomi har de tillräckligt med ”cash” att satsa hårt på en förstärkning i försvaret. En av de bästa alternativen enligt oss.

PSV Eindhoven:

  • De stora fördelarna med holländska Eredivisie är att det är en språngbräda till att ta ett mer bekvämt steg uppåt i sin utveckling, samtidigt som man inte är i det största rampljuset. Detta för att sedan gå till en bättre klubb i en topp fem-liga om ett eller två år. PSV har fostrat många och stora spelare genom åren, och sålt för mer än så. Den nuvarande lagkamraten Ola Toivonen har spelat i klubben och talade gott om den för media när Ahmedhodzic kom till tals vilken destination han ser 21-åringen gå till i framtiden. Det har rapporterats om att det ska finnas ett stort intresse från PSV, något de delar med flera andra. Frågan är om de har plånboken att vara med i en budgivning när summan stiger till högre nivåer än 50 miljoner kronor, något som kommer att ske enligt uppgifter.

Rankar de möjliga destinationerna i poäng (1-5) vilket som vi anser varit den bästa flytten för Ahmedhodzic. Speltid, konkurrens och möjlighet till utveckling inräknat.

Ranking (1-5):
Atalanta 5
PSV 4
Milan 3
Chelsea 1

Bubblare:

En klubb som det inte har pratats om men som kan bli aktuellt i framtiden är RB Leipzig som har för vana att hitta diamanter, inte minst i Skandinavien, och forma dem till världsstjärnor efter ett tag. Leipzigs franske mittback Dayot Upamecano, som kom till den tyska klubben för tre år sedan, ryktas idag till såväl Liverpool, Manchester United och Real Madrid och finns på de flesta storklubbars önskelista. Emil Forsbergs klubb har en vana av att utveckla talanger och Ahmedhodzic har flera kvaliteter vi kan se hos de som har gått den östra delen av Tyskland och varit tongivande. Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson har gjort affärer med RB Leipzig tidigare och klubben har onekligen pengarna och plattformen för att genomföra affären. Dock oklart huruvida Andersson är sugen på att återigen göra affärer med en klubb i Red Bull-koncernen, en satsning som Malmö FF är motsatsen till i föreningsdemografin.

ahmed qasem byter till irak
allsvenskan
Elfsborgs mittfältare Ahmed Qasem har kontaktas av Iraks fotbollsförbund samt förbundskapten Jesús Casas. Enligt uppgifter har han bestämt sig för att byta till Iraks landslag.
12 december, 2023
allsvenskan
Titta på Malmö - Elfsborg stream eller via TV. Hitta sida som visar matchen eller TV som kommer sända finalen av Allsvenskan 2023.
12 november, 2023
aik dif stream tv
allsvenskan
Se hur ni kan live streama AIK - Djurgården, när lagen möts i Allsvenskan på söndag eftermiddag den 24 september.
12 september, 2023

Gustaf Rauer

Gustaf Rauer is an old Sportal veteran, who wrote on the site already between 2013 and 2015. After a few years of absence, he was back in the autumn of 2018, and became a welcome new addition. Gustaf has a broad area of ​​knowledge and follows more or less all football. He has previously written for Norra Skåne and Fotbolliblekinge.In addition to writing for Sportal, Gustaf Rauer studies journalism at Lund University. He is also a big Football Manager enthusiast.

127 Artiklar