Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 16 aug, 2012

Går back en kvarts miljon per match

Bottenlagen i årets allsvenska lider av ekonomiska problem. Igår uppdagades det att Gais tvingas skjuta ytterligare på bonusutbetalningarna till sina spelare, pengar som egentligen skulle varit utbetalade redan i januari men som inte finns i nuläget. Örebro ligger inte särskilt mycket bättre till.

– Publiktappen vi har haft under de matcher som vi har spelat fram tills nu har självklart påverkat ekonomin. Vi har tappat i runda tal en kvarts miljon kronor per match, säger klubbens vd Jan Karlsson till ÖSK Fotboll.

– Vi måste göra allt som står i vår makt för att få en bättre ekonomi nu, speciellt när vi ligger i detta ansträngda sporstliga läge, fortsätter han.

Vad Örebro gör för att rädda ekonomin är bland annat att satsa mycket på företagen som de samarbetar med.

– Vi satsar på att framförallt ha en hög kontaktsgrad med våra partners. Grunden är att ordna publikaktiviteter så vi lyfter fram våra företag. Det är väldigt viktigt att vi får ett bra stöd på läktarna på våra avslutande matcher, inte allra minst för Geflematchen nästa fredag som är en oerhört viktig match för oss. Vinner vi den är vi bara två poäng efter kvalplats så vi ser det som en oerhört stor möjlighet för oss att vända den här skutan, säger Jan Karlsson.

Att stärka spelartruppen är också något som ÖSK strävar efter.

– Vi ser självklart över våra möjligheter att förstärka truppen, men i så fall ska det gynna laget som helhet. Det gäller att balansera antal spelare med den ekonomi vi har i dagsläget. Vi utgår i grunden från den spelartrupp vi har, men hittar vi komplement till truppen nu under senare delen av augusti innan fönstret stänger så ser vi nog förmodligen möjligheter till att göra det, säger Jan Karlsson.

Rent ekonomiskt har det ändå gått bra för ÖSK de senaste åren, pengar som de har fonderat i fyra-fem års tid. Sedan finns det även andra resurser.

– En av våra ägare har en hel del medel som vi självklart kommer att se över hur vi ska använda på ett sunt och bra sätt, säger Jan Karlsson.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1637 Artiklar