En väldigt efterlängtad säsong

I flera år har Gais jobbat för en säsong som den här. Laget har kämpat i de nedre regionerna de senaste säsongerna men fick den här gången allt att stämma samtidigt. Då slutade laget också femma i Allsvenskan.

– Det är helt fantastiskt, det här är en väldigt efterlängtad säsong. Det känns som att vi har haft ganska många säsonger där vi känt att vi har kunnat så mycket bättre. Ena säsongen har spelet låst sig och nästa är det målskyttet som inte riktigt har fungerat. När vi får allt att stämma går det så här, säger lagets kapten, Fredrik Lundgren, till Sportal.se och fortsätter.

– Vi hade många olika målskyttar den här säsongen. Försvaret har varit stabilt länge men nu känns det som att vi har tagit nästa steg. Det har varit många spelare i laget som har presterat och de nya spelarna har lärt sig spelsystemet. Dessutom har truppen fått vara relativt skadefri.

Mittbacken Lundgren är den verkliga veteranen i klubben och kom från Torslanda till Gais redan 1999. Och frågan är om inte den här säsongen var hans bästa någonsin.

– Precis som laget så känner jag att jag gjorde en av mina absolut bästa säsonger. Men som offensiv spelare känner jag att det var en liten plump den här säsongen i och med att jag inte gjorde något mål. Det är en liten besvikelse. Men jag gjorde ju 25 matcher den här säsongen och känner väl att jag var med och bidrog till lagets framgång.

I slutet av november går Lungrens kontrakt med Gais ut. Men mycket talar för att parterna snart kommer överens om en förlängning.

– Självklart känns det ännu mer spännande att spela nästa år än om vi slutat på 13e plats i tabellen. Det är väldigt mycket som ser väldigt ljust ut, men för at bli ett topplag krävs ännu mer jobb.

Och ditt kontrakt?

– Mitt kontrakt går ut efter den här säsongen och jag har träffat klubben en gång och vi har inlett snacket. Det handlar om att komma överens. Jag vill själv spela nästa säsong och trivs bra i Gais och jag tror att klubben vill ha mig. Men det handlar som sagt om att komma överens.