Djurgårdsbloggen: Inför årets match

Erton fick aldrig chansen till någon stor revansch i det stundande derbyt i och med hans avstängning efter ÅFF-matchen. Dock hann han med att göra en bra match och ett mål så lite positivt var det ändå, även om avstängningen naturligtvis överskuggar det andra.

Nu är det också fastställt att Prijovic inte spelar derbyt efter en misslyckad överklagan. Högmo kallade efter presskonferensen mot ÅFF avstängningen för en skandal och jag kan inte annat än hålla med honom. En eller två matcher, visst, det kan man ta men TRE? Visserligen blir man inte förvånad när det gäller SVFF, betydligt mer besynnerliga saker har hänt tidigare när de varit i farten. Men j*vligt tråkigt hursomshelst att inte ha två av våra bästa spelare tillgängliga i årest match. Om jag fått välja endast en av Erton, Prijovic och Jawo hade det dock blivit den sistnämnda, så situationen hade kunnat varit värre.

***

Dagarna inför ett derby är speciella. Det är helt klart en unik känsla som infaller. Min taktik för att inte sitta och dagdrömma om derbyt oavbrutet är att bestämma mig för att vara fullkomligt sysselsatt med sådant som inte går att skjuta upp – en taktik som fungerar halvbra.

Derby på hemmaplan. Smaka på de orden. På torsdag kör vi hela Djurgårdsfamiljen – all in!