Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 19 maj, 2016

Djurgården mot Helsingborg: Formsvaga Djurgården jagar seger

Hur kan du se Djurgården mot Helsingborg online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i Allsvenskan.

Formsvagt Djurgården

Djurgården har i de senaste omgångarna haft det kämpigt. På torsdagskvällen jagar vill man bryta denna trend hemma mot Kalmar FF, innan Helsingborg gästar Tele2 Arena på söndagskvällen.

Inför mötet mot Kalmar FF har Djurgården 12 poäng, och ligger långt ner i tabellen. Den fina starten av Allsvenskan laget hade, har istället övergått i en dystrare period.

Derbyspöket lever

Dessutom gick man i måndags miste om ännu en chans att besegra en av sina Stockholmsrivaler. Denna gång var det AIK som var för starka för Djurgården i Tvillingderbyt, vilket betyder att Djurgården inte vunnit ett derby på över 1700 dagar!

Detta svaga facit är givetvis något som satt sig i huvudet på Djurgårdens spelare. Sam Johnson kallade detta svaga facit för ”ett skämt” och tyckte att spelarna behövde hålla ett krismöte, för att kunna lägga sitt derbyspöke bakom sig.

Derbyt slutade 2-0 till AIK efter mål av Ishizaki och Hauksson, och Djurgården var inte ens nära att få med sig poäng från mötet.

Helsingborg har klättrat

Helsingborg fick en tuff inledning på den allsvenska säsongen, och man halkade snabbt ner i tabellbotten. Henke Larsson såg bekymrad ut och kritiska röster mot honom började höjas.

Sedan hände något hos skåningarna och poängen började trilla in. Efter tio spelade omgångar står man på 15 poäng, och ligger i tabellens mittenskikt.

Den allra skönaste trepoängaren tog man när Skånerivalen Malmö FF kom på besök på Olympia. Helsingborg gjorde då en väldigt fin insats och kunde ta en fin 2-1-seger.

Kryssade senast

I förra omgången tog Helsingborg emot den allsvenska nykomlingen Östersunds FK hemma på Olympia. Det såg länge ut som att Helsingborg skulle gå ifrån mötet tomhänta, efter att Östersund tagit ledningen med 1-0 genom Andrew Stadler i första halvlek.

Med tio minuter kvar att spela kunde dock Anton Wede kvittera till 1-1, och såg till att Helsingborg fick med sig en poäng från mötet.

Hur gick det förra säsongen?

När Helsingborg mötte Djurgården på Tele2 Arena förra säsongen fick lagen dela på poängen. Det jämna och svängiga mötet slutade 2-2. När lagen möttes på Olympia kunde Djurgården få med sig alla tre poäng till Stockholm, efter att mötet slutat 1-0 till stockholmarna.

När spelas matchen mellan Djurgården och Helsingborg?

Matchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Helsingborg spelas klockan 17:30 söndagen den 22 maj.

Det kommer förmodligen bli ett jämnt möte mellan två jämna lag. Matchen kommer förmodligen vinnas av det lag som visar bäst skärpa i avsluten. Vårt tips är att hemmapubliken kommer fälla avgörandet, och göra att Djurgården får med sig en välbehövlig trepoängare.

Åker Djurgården på en ny förlust ser det ut som att deras fans kan glömma att vara med och slåss i toppen om Europaplatserna.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar