Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 12 mar, 2012

Det börjar bli riktigt frustrerande

Kenny Pavey lämnade AIK i höstas efter sex famgångsrika säsonger i klubben, men har inte lyckats hitta en ny klubb sedan dess. Engelsmannen har jagats av svenska, norska och danska klubbar men de kontrakt som hamnat på bordet har inte lockat. 

Nu växer frustrationen hos Pavey som bara vill komma igång med fotbollen igen.

– Det fanns intresse från norska, danska och någon svensk klubb och det var en klubb som erbjöd mig ett kontrakt på sex månader, ett kontrakt jag inte alls var intresserad av det, förklarar Pavey för Sportal.se. 

– Det händer inte så mycket för tillfället. Min agent jobbar för att hitta en klubb men det är svårt. Den svenska säsongen drar igång snart och det finns inte så mycket tid att vinka på. Det börjar bli riktigt frustrerande efter jag har inte haft lön på tre månader. Jag vill bara tillbaka och börja spela fotboll igen.

Under vintern har Pavey försökt att hålla kroppen igång på gymet och fick också chansen att träna med Sirius för att inte helt tappa tempo och bolltouch. Mittfältaren erkänner att det var en chock för kroppen att kasta sig in i fotbollsträning i Uppsala – men hungern och energin finns definitivt kvar. 

– Jag litar på min agent och kommer inte att sluta. Jag känner att jag fortfarande har kvaliteten för att spela i Allsvenskan. Jag är ivrig och hungrig. 

Pavey fick också ett kontraktserbjudande från en klubb i Sverige men nobbade erbjudandet. 

– Vi hade tvingats flytta. Jag vill inte säga vilken klubb det rör sig om av respekt för klubben men det hade varit ett steg tillbaka. Mycket beror också på längden på kontraktet, jag hade föredragit ett tvåårskontrakt, som det var i AIK, men det har mycket med situationen att göra. 

I väntan på att hans agent ska lösa den alltmer prekära situationen dök Pavey helt plötsligt upp i en fotbollsrelaterad reklam för ett par veckor sedan. 

– I början handlade det inte om Millwall. De hörde av sig till mig för att de ville ha folk från England, From England with love. Konceptet var att vi skulle spela fotboll och det var ganska kul för fotbollsplanen låg tio minuter från mina föräldrars hem. En av mina vänner var också med som Millwall-fan och vi har fått ganska bra feedback på reklamen vilket gör mig glad. 

Vill du blogga om AIK på Sportal.se? Mejla redaktionen!

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1637 Artiklar