Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 30 jan, 2012

Det är IFK som jagar oss, inte tvärtom

GAIS var bästa laget i Göteborg i fjol. Det visade sluttabellen då de på 30 matcher plockade upp 51 poäng. Två poäng bättre än Häcken, och sex poäng före IFK Göteborg. Rangordningen bland de Göteborgslagen lagen var förändrat. Åtminstone för ett år. 

Med två månader kvar till säsongstarten så kan maktpositionerna återigen vara i balans. Med IFK:s nysatsning följer ett enormt intresse från media och fans. Samtidigt har GAIS tappat deras bäste spelare och kommer att få leva med att vara i skuggan av den stora stadsrivalen. Men det är en roll som GAIS bevisligen trivs med.

– Jag tycker att det ser mycket bättre ut än i fjol. Vi har lagt om träningen jämfört med tidigare år. Nu är det tuffare och mera intensivt. Det passar oss, och det ser bra ut, säger målvakten Dime Jankulovski till Sportal.se

Ni har tappat Mervan Celik, hur ska ni ersätta honom?

– Vi kommer inte att kunna göra det fullt ut. Men det betyder inte att vi blir sämre automatiskt. Exempelvis Helsingborg har väl aldrig kunnat ersätta Henrik Larsson. Men det har ju gått bra för dem ändå. Samtidigt tycker jag att det är ett styrkebesked av oss som klubb. Att kunna leverera talanger som Celik till en storklubb som Glasgow Rangers är positivt. Det betyder att vi har en bra utveckling på spelarna här.

I fjol var ni bäst i stan. Kommer ni fortfarande att vara det nästa säsong, med tanke på IFK:s satsning?

– Vi är fortfarande bäst i stan. Dessutom är jag inte jätteimponerad av deras värvningar. Jag skulle inte byta ut någon av deras nyförvärv mot någon i vår trupp. Det är IFK som jagar oss, inte tvärtom.

Hur ser det ut för din egen del, hur känns det i målvakts-kroppen?

– Jag opererade mitt knä förra sommaren och jag håller fortfarande på att rehabilitera mig från det. Men det tar sig steg för steg. Vi kommer att få en ny målvaktstränare också som kommer att hjälpa till. Som det ser nu ut så kommer jag att vara spelklar till premiären mot häcken, men man vet aldrig. Det kan lätt komma bakslag efter sådana här operationer. Vi har bra konkurrens på målvaktspositionen. Så även om jag är frisk så får jag kämpa för att ta en plats i laget. Men just nu så skyndar jag långsamt.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar