Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 17 maj, 2012

Det är han som tar tag i spelet

Stormatchen mot Elfsborg blir Malmö FF:s tredje raka match mot tufft motstånd och dessutom har det funnits väldigt kort tid för att ladda om mellan matcherna. MFF:s Jiloan Hamad menar att det varit svårt att återhämta sig mellan matcherna.

– Det kunde varit bättre. Efter matchen mot Helsingborg kändes det som att vi lämnade kvar energin på planen, det var svårt att återhämta sig inför matchen mot IFK Göteborg, med resan dit och allting. Men det känns bättre inför den här matchen, säger Hamad till Sportal.se.

Han berättar att laget kört lugna träningar mellan matcherna, ingen högintensitet, för att inte slita för mycket på kroppen inför matcherna.

Ett stort avbräck för Malmö FF är att mittfältaren Wilton Figueiredo missar toppmötet mot Elfsborg. Figueiredo klev av i matchen mot IFK Göteborg och kommer inte hinna återhämta sig i tid till matchen. Hamad hoppas att spelet inte kommer att påverkas av att Figueiredo saknas men säger att brasilianaren har en viktig roll.

– Han är en lite äldre spelare som tar på sig mycket, han är den som tar tag i spelet och driver på oss. Han spelar ju också i mitten och jag tycker våra innermittfältare är de som sätter nivån på spelet så där är han viktig.

– I stora matcher tar han tag i spelet, som mot Helsingborg, och han vågar göra saker med bollen och så. Men nu är Ivo (Pekalski) tillbaka och då har vi trygghet bakåt som gör att Simon (Thern) kan bli lite mer friare i sin roll framåt så det ska nog bli bra ändå, säger Hamad. 

Starelvan är ju ännu inte klar men Jiloan Hamad tror att det kommer att bli Simon Thern och Ivo Pekalski som tar platserna centralt i Malmö FF:s mittfält.

För egen del har det gått bra för Hamad som gjort tre mål och fem assist på tio matcher i Allsvenskan. Han tycker själv att det gått ganska bra.

– Klart att det funnits matcher där hela laget inte varit bra och då har det varit svårt att skapa något kreativt framåt men jag är nöjd med säsongen hittills. Jag har gjort åtta poäng på tio matcher och det är lika många som jag gjorde 2010 på 27 matcher så jag har slagit mitt rekord redan. Men jag har fortfarande en bit kvar, säger Hamad.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1707 Artiklar